MTV je nastavio sa objavljivanjem imena velikih zvezda koje će 30. avgusta nastupati na MTV VMA dodeli nagrada, među kojima je i pop diva Lady Gaga.

Ovo će biti prvi put posle sedam godina da se Lady Gaga pojavljuje na čuvenoj sceni TV VMA dodele nagrada, gde je, prema mišljenu muzičkih kritičara i novinara, i zvanično započela svoju kontroverznu karijeru – nastupajući 2009. godine sa pesmom “Paparazzi”, kada je performans završila umazana veštačkom krvlju. Ona se nakon toga još nekoliko puta pojavila na pomenutoj sceni, a poslednji put 2013. godine kada je nastupala s numerom “Applause”.

 

MTV je zvanično potvrdio da će se ovogodišnja ceremonija dodele MTV VMA nagrada održati online, a da će pojedinačni nastupi zvezda biti održani na otvorenom širom Njujorka, s minimalnom, ili nikakvom publikom, dok je domaćin dodele nagrada Keke Palmer.

K-pop mega zvezde BTS, američka pevačica Doja Cat i latino zvezda Jay Baldwin su prvi izvođači koji su potvrdili svoje nastupe na ovogodišnjoj dodeli nagrada. Njima su se za sada pridružili i muzičar The Weeknd, ali i pop zvezda Lady Gaga.

Pop zvezde Lady Gaga i Ariana Grande dominiraju ovogodišnjom dodelom, jer su osvojile ukupno devet nominacija za pesmu “Rain on me”, uključujući i onu za video godine.

Odmah u stopu prate ih tinejdž zvezda Billie Eilish i muzičar The Weekend. Ovogodišnja dodela nagrada ima i dve nove kategorije – nagrada za najbolji video od kuće i nagrada za najbolji karantinski nastup.