Druga sezona serije „Njegova mračna tkanja“ na HBO platformi debitovaće u novembru, javlja HBO Latin America, a mi se nadamo da ćemo je  već tada i mi gledati.

Nastavak serije „His dark materials“  započinje nakon što je Lord Asriel otvorio most prema novom svetu i, izbezumljena zbog smrti svoje najbolje prijateljice, Lyra sledi Asriela u nepoznato. U čudnom i tajanstvenom napuštenom gradu upoznaje Willa, dečaka iz našega sveta koji također beži od problematične prošlosti. Lyra i Will saznaju da su njihove sudbine vezane za ponovno spajanje Willa s njegovim ocem, ali pronalaze da im je put neprestano onemogućen jer rat počinje da se sprema oko njih. U međuvremenu, gospođa Coulter traži Lyru, odlučna da je vrati kući na bilo koji način.

Glumačka ekipa u drugoj sezoni uključuju sva lica koja već znamo – Dafne Keen, Ruth Wilson, Amir Wilson, Ariyon Bakare, Andrew Scott, Will Keen, Ruta Gedmintas i Lin-Manuel Miranda, a postavi se ove sezone pridružuju  Terence Stamp, Jade Anouka i Simone Kirby.

Producent ostvarenja „Njegova mračna tkanja“  je Bad Wolf u saradnji s New Line Cinema za BBC One i HBO. Izvršni producenti serije su Jane Tranter, Dan McCulloch, Joel Collins i Julie Gardner za Bad Wolf; Philip Pullman, Jack Thorne, Tom Hooper; Deborah Forte, Toby Emmerich i Carolyn Blackwood za New Line Cinema; i Ben Irving i Piers Wenger za BBC.