Druga sezona HBO serije „Njegova mračna tkanja“ (His Dark Materials) imaće premijeru 17. novembra u 20.00h na HBO kanalu, a istog dana dolazi i u HBO GO ponudu.

Serija zasnovana na nagrađivanoj istoimenoj trilogiji Filipa Pulmana, koja se smatra savremenim remek-delom naučne fantastike, prati Lajru (Dafni Kin), naizgled običnu, ali hrabru devojku iz drugog sveta.

Druga sezona serije „Njegova mračna tkanja“ počinje nakon što lord Azrijel (Džejms Mekavoj) otvori most ka novom svetu, a Lajra, očajna zbog smrti najboljeg prijatelja, krene za Azrijelom u nepoznato.

U čudnom i misterioznom napuštenom gradu, ona upoznaje Vila (Amir Vilson), dečaka iz našeg sveta koji takođe beži od problematične prošlosti. Lajra i Vil shvataju da su njihove sudbine povezane sa pronalaženjem Vilovog oca, ali neprestano nailaze na prepreke dok oko njih počinje da se zahuktava rat. U međuvremenu, gospođa Kolter (Rut Vilson) traži Lajru i odlučna je da je vrati kući po svaku cenu.

Dafni Kin, Rut Vilson, Amir Vilson, Arijon Bakare, Endrju Skot, Vil Kin, Ruta Gedmintas i Lin Manuel Miranda su u glavnim ulogama, a u novoj sezoni im se pridružuju i Terens Stamp, Džejd Anuka i Simona  Kirbi. Izvršni producenti serije su Džejn Tranter, Den Mekulok, Džoel Kolins i Džuli Gardner za Bad Wolf, Filip Pulman, Džek Torn i Tom Huper, kao i Debora Forte, Tobi Emerih i Kerolajn Blekvud za New Line Cinema i Ben Irving i Pirs Vagner za BBC One

Foto: HBO press