Velike čestitke za Zendayu, koja je osvojila svoju prvu Emmy nagradu za ulogu u HBO-ovoj seriji Euforija. S 24 godine Zendaya je najmlađa koja je ikad osvojila Emmyja za najbolju glavnu glumicu u drami. Također je druga crna glumica koja je osvojila tu nagradu i zaista zaslužje veliki, veliki aplauz!

Zendaya ušla u istoriju - najmlađa glumica sa Emmy nagradom

Ovogodišnja dodela Emmy nagrada, koja se odigrala u noći između nedelje i ponedeljka, izgledala je drugačije, a pandemija korona virusa i pravila držanja distance prisilili su sve da budu mnogo kreativniji tokom ove ceremonije.

Zendaya je veče provela družeći se s malom grupom svojih prijatelja i prodicom, a do kraja dodele nagrada je bila odevena u haljinu neobičnog kroja – gornji deo je bio kristalni pa slobodno možemo reći grudnjak, a donji deo je bila suknja crna sa krupnim belim tufnama.

„Znam da je ovo stvarno čudno vreme za slavlje, ali samo želim da kažem da ima nade u mladim ljudima“, rekla je držeći svoju statuu.

 

View this post on Instagram

 

Still don’t really have any words….feeling so much love right now, thank you.

A post shared by Zendaya (@zendaya) on

„Znam da naša serija nije uvek sjajan primer za to, ali ima nade kada su mladi ljudi u pitanju. Svim mojim vršnjacima koji rade na ulici moram da kažem da vas vidim, divim vam se i zahvaljujem vam“, poručila je mlada glumica koja je pokazala da ne treba da sumnjamo u generacije koje dolaze.

Pored ove nagrade serija Euforija osvojila je još dve nagrade – za muziku i make-up.

 

View this post on Instagram

 

extremely humbled our show received so much love at this year’s #Emmys ? thank you @televisionacad !!!!! till then…

A post shared by euphoria (@euphoria) on

Foto: HBO press i printscreen