Obradujemo se svaki put kada smo u prilici da sa vama podelimo vest o novoj knjizi koja je namenjenja baš vama tinejdžerima. I baš je takav roman autorke Holi Smejl „Valentajnovi – Daleko od savršenstva“ koji je nedavno obajvila izdavačka kuća ProPolis Books.  Ali ovaj roman je namenje kako tinejdžerima, tako i roditeljima koji žele da znaju šta njihovog adolescenta muči; ali i svim ljubitelji serijala Štreberka.

ProPolis Book i Super Teen vam poklanjaju knjigu Valentajnovi - Daleko od savršenstva

Fejt Valentajn ima 16 godina. Ona je visoka, vitka, njena je koža boje karamele, a oči su joj krupne i smeđe. Ona je ranoranilac, živi zdravo, čuva svoje telo. Ima rupice na obrazima kad se smeje. Fejt je influenserka, buduća filmska zvezda, voli balet.

Fejt je u vezi sa muzičkom tinejdžerskom zvezdom Noom. Sve je romantično i uzbudljivo i leptirići su u stomaku. Jednog dana, Fejt će na internetu ugledati Nou kraj druge devojke. Mediji će je opsedati. Saveti će pljuštati. Kao i uvek u njenom životu: budi odlučna, ali dostojanstvena! Budi hrabra i borbena. Budi vedra i neumoljiva. Budi svoja, ali i pomalo tuđa. Budi zanesena, ali ne očajna; smirena, ali ne dosadna; zabavna, ali neusiljena. Lepa, ali ne previše. Elegantna, ali ne ledena. Samopouzdana, ali ne arogantna.

Fejt je tako sita svih saveta, ograničenja, lažnih osmeha. Fejt želi da je svi ostave na miru i da je konačno neko pita: šta TI želiš, Fejt?

Dok čitaju ovu knjigu, čitaoci će:

  • saosećati s prevarenom tinejdžerkom

  • uživati u prikazima bratsko-sestrinske ljubavi, ali i zađevica

  • shvatiti da li bi želeli da budu slavni i poznati ili su zadovoljni sopstvenim životom

Rekli su o knjizi:

„Fejt je tako divna osoba koja se trudi da održi porodicu na okupu. Svi misle da je ’ledena kraljica’, ali je topla, osećajna i dosta joj je da joj svi govore kako da se ponaša, izgleda i govori.” Lidija

„Ovo je poruka za svakog mladog čoveka danas. Neprestano su izloženi slikama i porukama na društvenim mrežama. To su lažne predstave, život tako ne funkcioniše. Nikad ne znaš kako je u tuđim cipelama.”

O spisateljici:

Holi Smejl (1981, Engleska) je smotana, pomalo štreberka, pomalo stidljiva. Većinu tinejdžerskih godina provela je krijući se od ljudi. Neočekivano, kad je imala petnaest godina, spazio ju je agent londonske top model agencije. Naredne dve godine provela je spotičući se po pistama, crveneći se i lomeći stvari koje nije bilo moguće zameniti. Do momenta kad je diplomirala englesku književnost i postala master šekspirologije, odustala je od manekenstva i počela  da krči put novoj sebi – piscu. Holi je spisateljica, blogerka, a najčuvenija je po serijalu Štreberka.

Nagrade Holi Smejl:

– Najbolja tinejdžerska knjiga u Velikoj Britaniji u 2013.

– Voterston dečja knjiga godine 2014.

– Knjiga godine 2014.

A kao što ste pročitali u naslovu danas vam u saradnji sa izdavačkom kućom ProPolis Books poklanjamo sjajnu knjigu „Valentajnovi – Daleko od savršenstva“ . Kako biste učestovali u akciji potrebno je da nam se javite na mail redakcija@superteen.rs i da odgovoite na pitanje „Kako se zove dečko koji je izneverio Fejt Valentajn?“.  Pored toga nam napišite ime, prezime, adresu i grad, kao i koje ste godište. I da ova akcija važi za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Hrvatsku i Sloveniju. Igramo se do 2. oktobra do 23.59 , a ime dobitnice ili dobitnika ćemo objaviti na našem IG profilu u storyju.

Foto: Dreamstime i Propolis Books