Influenser

Sigurni smo da ste čuli za posao influensera – za lovu putuješ oko sveta, dobijaš najnovije komade različitih brendova, nemaš radno vreme i sam si svoj šef. Zar ne zvuči dobro? Iako neki misle da je posao influensera veoma lak, grdno se varaju.

Naime, posao influensera pre svega zahteva posvećenost i ljubav prema tom poslu. Influenser ne može biti svako. Treba imati “ono nešto” da bi se bavio ovim poslom.

Za početak, postavlja se pitanje “ko je influenser”? Influenser je osoba uticajna na veći broj ljudi. Pored toga dobija najrazličitije ponude za sradnje od mnogobrojnih svetskih brendova. Verujemo da ste najčešće gledali ženske influenserke, ali posao influensera je univerzalan, pa muškaraca koji se bave ovim poslom iz dana u dan ima sve više i više.

Da postanete influenser morate imati neke od važnih karakteristika koje će vas izdvojiti iz mase. Za početak, trebate da imate harizmu. To je “ono nešto” zbog čega vas prati neka određena grupa ljudi. Zatim, dobre fotke, bez previše dorađivanja. Za dobre fotografije, dobar telefon ili kamera su presudni, pa je ovo istovremeno i posao u koji morate stalno ulagati, kako bi ste se iz dana u dan poboljšavali. Filteri su uvek dobrodošli, ali „providan“ photoshop nikako.

Svakodnevna aktivnost će vam dovesti pratioce. Ako Story i objavu postavljate jednom nedeljno, moramo vam reći da zaborave na stalnu publiku i pratioce. Svakodnevna aktivnost će vam dovesti publiku koja će pratiti vas i vaše preporuke i savete.

Jednom je Andrea Fabrić, poznata influenserka, otkrila cifre koje jedan influenser zarađuje. Cifre variraju od broja pratilaca, ali nam je Andrea rekla kako influenser može da zaradi od 50 do preko 1,000 evra!

Instagram je trenutno vodeća socijalna mreža što se ovog posla tiče. Ukoliko mislite da ste vi spremni za ovaj posao – krenite, i ko zna, možda baš vi budete jedna od najpopularnijih influenserki sveta!

Autor: Arijana Đokić
Foto: Pinterest