Tvoja rubrika u dnevniku ne mora da bude popunjena samim peticama i pohvalama da bi ostavila utisak bistre devojke. Evo šta treba da uradiš da bi izgledala pametnije.

Okruži se pametnjakovićima. Iako ti se može činiti kao prilično nepopularan potez, zamoli razrednu da te premesti u klupu s nekim ko ima dobre ocene. Tako ćeš s dotičnim odlikašem raditi i na nekim zajedničkim projektima, pokupiti malo dobrih ocena i malo-pomalo izgraditi imidž pametne glavice.

Kreni na debatu. Danas je totalno in biti u nekoj debatnoj grupi. To su mesta gde možeš da naučiš lepo da govoriš, iznosiš svoje argumente i konstruktivno se raspravljaš. Osim što ćeš za nekoliko meseci moći da uđeš u raspravu s bilo kim o bilo čemu, možda ti se posreći neko takmičenje van Srbije, a to znači super putovanje i super provod samo za pametne.

Kratko i jasno. Dok govoriš, ne trudi se da upotrebljavaš što veći broj reči, važnije je da pričaš jasno i smisleno. Govori polako i biraj reči kako ne bi delovala smušeno.

Popravi sliku o sebi. Verovali ili ne, i profani katkad zaviruju na društvene mreže: pazi kakve fotke stavljaš i o čemu pišeš… Umesto da ti profil bude nakrcan fotkama s žurke, nabaci i neku ozbiljnu: fotke s porodičnog izleta, iz muzeja ili s putovanja daće sasvim drugačiju sliku o tebi, da ne kažemo – izgledaćeš pametnije!

Foto: www.freepik.com