Legendarna rock grupa Queen vratila se na muzički tron – prvi put nakon 25 godina u Velikoj Britaniji njihov koncertni album „Live Around World“ zauzeo je prvo mesto na U.K.  top listi albuma, javlja Billboard.

„Live Around World“ je deseti album Queena, a prvi s američkim pevačem Adamom Lambertom koji se sastavu pridružio 2011. godine.

 

View this post on Instagram

 

#TBT All of the lights! Queen + @AdamLambert USA Tour 2017 ?? #QALLive ? Credit: Bojan Hohnjec ©️ Miracle Productions LLP

A post shared by Queen (@officialqueenmusic) on

Kada je reč o izvođenju uživo onda je ovo osmi album ove popularne grupe, ali prvi bez člana osnivača i frontmena Freddieya Mecuryja koji je preminuo 1991. godine.

Adam Lambert je prvo nastupio s Taylorom i gitaristom Brianom Mayom 2009. godine, kada je bio finalista osme sezone Američkog idola.

Dve godine kasnije počeli su zajedno da nastupaju na koncertima. Od tada su Queen i Adam Lambert jedni od najtraženijih izvođača na svetu.

Album „Live Around World“ obuhvata velike hitove kao što su „Don’t Stop Me Now“, „Radio Ga Ga“, „We Will Rock You“ i „We Are The Champions“, izvedene na koncertima širom sveta.

Album je grupa Queen objavila kako bi se zahvalili fanovima nakon što je turneja 2020. otkazana zbog pandemije korona virusa.

Foto: Instagram