Narodno pozorište u Beogradu i organizacija Tri groša pozivaju mlade od 13 do 19 godina da se prijave za učešće u programu za razvoj mlade publike Mladi pozorišni eksperti. Već postojećoj grupi mladih eksperata pridružiće se 12 novih članova. Program je u potpunosti besplatan.

Program se sastoji iz dve glavne aktivnosti – edukativnih, kritičkih, i kreativnih radionica, kao i poseta pozorišnim predstavama. Program ima nekoliko ciljeva, od kojih su najvažniji razvijanje, osnaživanje i ohrabrivanje kritičkog mišljenja, stvaranje kulturnih potreba i navika kod mladih i kreiranje platforme za direktan dijalog između pozorišnih stvaralaca i mlade publike. Program će se odvijati tokom školske godine 2020/21 u Narodnom pozorištu u Beogradu.

ПОЗИВ ЗА НОВУ ГЕНЕРАЦИЈУ ПРОГРАМА ”МЛАДИ ПОЗОРИШНИ ЕКСПЕРТИ”Народно позориште у Београду и организација Три гроша…

Gepostet von Narodno pozorište u Beogradu / National Theatre Belgrade am Sonntag, 11. Oktober 2020

Konkurs je otvoren do nedelje 25. oktobra, a rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije u petak 30. oktobra. Radionice počinju u novembru.

Formular za prijavu se nalazi na sajtu Narodnog pozorišta, evo je link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdSRKKtaHBZL2SnSHivbQmq0Q0FOl4vhR1sGr76kOtz91JkYg/viewform?gxids=7628 .

Organizacija Tri groša, u saradnji sa beogradskim dečjim pozorištima, kulturnim centrima i mnogobrojnim saradnicima, razvija dečju pozorišnu publiku još od 2016. godine kroz program Mali pozorišni eksperti (8-12 godina).

Narodno pozorište u Beogradu je 2019. godine pokrenulo program Platforma koji se bavi edukacijom i razvojem publike, a program Mladi pozorišni eksperti je jedna od prvih aktivnosti Platforme.