Nominacije izvođača za 63. dodelu muzičkih nagrada Grammy koačno su objavljene. Kraljica popa Beyonce dominira s devet Grammy nominacija uključujući i onu za pesmu godine „Black Parade“, objavili su organizatori.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Odmah iza Beyonce se nalaze Taylor Swift, Dua Lipa i reper Roddy Rich sa po šest nominacija.

Taylor Swift je, između ostalog, nominovana za album godine, kao i za najbolji pop album naziva „Folklore“ te za pesmu godine „Cardigan“.

Dua Lipa je nominovana u kategorijama album godine („Future Nostalgia“), snimak godine („Don’t Start Now“), najbolji pop album („Future Nostalgia“).

Reper Roddy Rich je nominovan između ostalog za snimku godine („Rockstar“) te pesmu godine („The Box“).

Prošlogodišnja zvezda dodele Grammy nagrada, Billie Eilish  ima više nominacija za svoje hit singlove “Everything I Wanted” i “No Time To Die”

Organizatori Grammyja su najavili da će glumac, voditelj i komičar, Trevor Noah biti domaćin na dodeli nagrada.

„Uprkos činjenici da sam izuzetno razočaran što su organizatori Grammyja odbili moju molbu da pevam ili da budem nominovan za najbolji pop album, oduševljen sam što ću biti domaćin ovog događaja“, našalio se Trevor Noah te dodao: „Biću tu kao podrška svim neverovatnim umetnicima jer ja znam kako je ne osvojiti nagradu“.

Dodela 63. Grammy nagrada je planirana za 31. januar 2021. godine.

Kompletnu listu nominacija u čak 83 kategorije možete pronaći ovde.

A nas zanima šta vi mislite da li su nominacije pravedno dodeljenje, jer na listi nema The Weeknda i Selene Gomez, a Justin Bieber i Ariana Grande ne mogu da se pohvale baš da su pokupili mnogo nominacija. Mii verujemo da su svi ovi umetnici zaslužili da se nađu na listi, a da li je sve politički obojeno ostaje nam da vidimo.