Od sutra osnovci od 5. do 8. razreda i srednjoškolci prelaze na online nastavu, a pored toga i ocenjvanje će biti onilne. Biće to izazov za sve, ali mi ti donosimo cool savete koji će vam pomoći na putu do boljih ocena u dnevniku. 

Tokom testa žvaći istu žvaku koju si žvakala dok si učila taj predmet. Ukus će ti, navodno, pomoći da dozoveš informacije u sećanje. Ako profa ne dopušta žvakanje na času, onda uzmi žvaku tokom odmora, pre samog testa, pa je na početku časa baci u kantu.

Pre samog učenja, zapleši! Da, stručnajci tvrde da bilo koja vrsta plesa povoljno utiče na rad mozga i poboljšava koncentraciju.

Ne podvlači baš sve. Fluorescentnim flomasterom obeleži samo ono najvažnije, pa uz označeni pojam kasnije nadogradi priču. A naš favorit su uvek Stabilo flomasteri!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STABILO Srbija (@stabilo.srbija)

Ako pišeš referat ili neki drugi rad na računaru, koristi Times New Roman. Dokazano je da je taj font najčitljiviji pa se tako napisani tekst najlakše i pamti.

Odmakni se od kompjutera i beleške piši rukom. Mnogo bolje ćeš pamtiti napisano nego otkucano, a baš to je potrebno da stignemo do boljih ocena.

Jedi sushi ili neku drugu ribu. Naučno je dokazano da je riba najbolja hrana za pametne glavice, a one nam trebaju za bolje ocene.

Imaš li ti neke savete kako do boljih ocena? Ukoliko imaš neke trikove, savete, ideje javi nam obavezno da podelimo sa ostalim čitaocima!

Karlyukav – Freepik.com