Evropljani koji koriste Facebookove aplikacije Instagram i Messenger ovih su dana dobili obaveštenje da su iz aplikacija uklonjene neke njihove mogućnosti. Da li ste i vi dobili neko obaveštenje?

Obaveštenja su korisnici aplikacija Instagram i Messenger počeli dobijati prošle nedelje, a kao razlog je navedeno „poštovanje pravila usluga slanja poruka u Evropi“. Također, navedeno je da se radi na povratku istih mogućnosti.

U obaveštenju nije bilo dodatnih informacija, kao ni pratećeg linka gde bi se mogle pronaći.

Kako je svima sve bilo pomalo nejasno, čelnici Facebooka su se oglasili novim saopštenjem u kome su pojasnili o čemu se zapravo radi.

„Vršimo promene naših usluga kao odgovor na nova pravila privatnosti u Evropi te obaveštavamo korisnike direktno o tim promenama. Neke mogućnosti neće biti dostupne, ali većina mogućnosti na Messengeru, Instagramu i Facebooku će ostati na raspolaganju“, rekao je PR Facebooka za Mashable.

Facebook nije objavio listu ukinutih mogućnosti jer se povratak nekih od njih očekuje uskoro. Međutim, poznato je da korisnici više ne mogu da koristite ankete, nadimke u chatovima i personalizovane odgovore na Messengeru, kao i ankete te stickere u direktnim porukama na Instagramu.

Onemogućeno je i slanje medijskih attachmenta s izuzetkom fotografija te se ovaj sadržaj ne prikazuje, kao ni indikator da osoba piše poruku.

Međutim, uprkos obaveštenjima o promenama, neki korisnici su i dalje mogli da prave ankete na Messengeru.

Kako prenosi portal klix.ba iz Facebooka je saopšteno da se još uvek traži najbolji način za povratak ukinutih mogućnosti.