Već nakon par dana provedenih na raspustu ti prosto ne znaš šta bi sa sobom? Evo malog savetnika kako da uživaš tokom raspusta i kako da sebi popuniš dane…

Sredi svoju sobu

Ovo baš ne izgleda kao mnogo zanimljiva ideja za ubijanje dosade, ali mogla bi da se iznenadiš. Kreni od ormara s odećom ili od radnog stola – veruj nam, pronaći ćeš milion stvari koje će ti pobuditi uspomene na neke prošle događaje – budeš li ih ponovo proživela u glavi, zasigurno ćeš biti veselija nekoliko narednih sati. A osim toga, napravićeš red u svom životnom prostoru – dovoljan razlog da se odmah osećaš bolje i zadovoljnije.

Napiši cool priču

Dok je trajala nastava, stalno si morala da pišeš školske zadatke, i to ti je baš išlo na živce. Kako da se sada nateraš da piskaraš po praznom papiru? Jednostavno – tajna je u tome da pišeš o nečemu što voliš. Piši o tome kako zamišljaš susret s preslatkim Shawnom Mendesom (znamo da je zauzet, ali…) ili pak s blizancima Marcusom i Martinusom. Naravno, na papir možeš zabeležiti i svoj sastanak iz snova s neodoljivim komšijom s trećeg sprata – ako uspeš da oslobodiš maštu, samo će nebo biti granica…

Snimi CD sa pesmama koje su ti obeležile godinu

Znaš one lude kompilacije koje često osvanu na kioscima i u CD shopovima s najvećim hitovima godine? Zašto sama ne bi napravila tako nešto?! Danas je putem interneta dostupan popriličan broj besplatnih downloadova, a ako i nisi najbolje upućena u tajne interneta i rezanje CD-ova, ovo ti je super prilika da se za pomoć obratiš nekom zgodnom hakeru. Svoju kompilaciju možeš kasnije pokloniti nekome za rođendan ili Božić – super ideja, zar ne? Samo bez ilegalnih radnji, molimo!

Budi zvezda u svom sevtu

Malo prelistaj vesti po portalima, što svetkim što domaćim i pronađi neku manekenku ili zvezdu kojoj se diviš. Pogledaj sliku nekoliko minuta, onda zamisli da si ti ta zvezda i da upravo moraš na važno snimanje. Otvori svoj ormar ormar i kreni u potragu za komadima odeće koji će ti najbolje poslužiti da kopiraš stil omiljene zvezde. Sigurno si već zaboravila kako je zabavno izvoditi modnu reviju pred ogledalom u sopstvenoj sobi?! Veruj nam, zabavi nikad kraja kad su u pitanju modne krpice!

Ispeci kolač za drage ljude

Kad te neko pita koji ti je omiljeni kolač, mogla bi da nabrojiš barem deset vrsta. A koliko njih znaš sama da napraviš? Vreme je da naučiš! Tokom raspusta imaš dosta vremena za isprobavanje: u maminom ili bakinom kuvaru pronađi neki zanimljiv recept, a ako poželiš da napraviš nešto sasvim novo, guglaj malo po internetu: danas ima mnogo online kuvara, kao i poslastičarskih blogova na kojima ćeš pronaći recepte za brojne čarobne slatkiše. Pripremi sve sastojke i neka pripremanje počne. Budeš li pratila uputstva, verovatno nećeš pogrešiti. Ali ako i ne uspe baš najbolje, ništa strašno. Sutra je novi dan!

A šta vi radite tokom raspusta – pišite nam kako provodite dane, da li ste kreativni, podelite recepte sa nama…Ili pak gledate serije, filmove i čitate knjige?

Foto: tirachardz