Pripreme za ludu noć, kao i sam doček Nove godine, iz poznatih restorana i hotela, ali i omiljenih salona za šminkanje, ove godine izmeštaju se u naše domove. Zato je tokom izolacije zbog Covid-19 virusa u Istanbulu, pevačica Emina Jahović organizovala Instagram live sa poznatim šminkerom Dušanom Lazićem, u okviru kojeg su pričali o temi koja je veoma aktuelna kod dama ovih dana – kako da se same našminkaju za novogodišnju noć i budu lepe uživo, ali i na slikama čak i za doček kod kuće?

Lazić je ovom prilikom istakao da posebnu pažnju treba posvetiti konturisanju lica i prekrivanju podočnjaka. Zajedno sa Eminom, otkrio je najčešće greške, ali i sjajne trikove uz pomoć kojih ćete zablistati.

KONTURISANJE LICA

“Sve boje na licu moraju biti ujednačene, bez preteranih kontrasta. Uvek savetujem ženama da koriste puder u boji koja im odgovara, i jedan koji je malo svetliji, ili malo tamniji. Ne smete imati belu i braon površinu, već kombinujte bež i svetlo braon”, rekao je poznati šminker.

Kao jedan od loših poteza u konturisanju lica izdvojio je potamnjivanje isključivo obraza, i dodao da mnoge žene to čine grubim potezima četkice, za čime nema potrebe.

“Jako je važno nakon obraza, redom krenuti četkicom i bronzerom po obodu lica, čela, brade. Na kraju, uzimate malu količinu kamenog pudera i obilazite ivice bronzera kako bi se stopile sa tenom i kako bi ste postigli prirodan izgled”, objasnio je Dušan i istakao da je ove godine apsolutni trend monohromatski izgled, što podrazumeva da je ruž slične boje kao i rumenilo i senke, čime se postiže prirodan izgled.

PODOČNJACI 

Na pitanje pevačice koja je ove godine lansirala liniju šminke i parfema Yaemina Beauty da li je podočnjake bolje posvetljivati ili potamnjivati, Laza je odgovorio da to zavisi od boje predela ispod očiju.

“Svetle podočnjake treba posvetleti, a tamne potamneti. Zašto? Ukoliko na tamne, sive kolutove, stavite drastično svetliji korektor, to će ih samo poplaveti. Tim podočnjacima nedostaje pigment koji će ih obojiti i obogatiti. Tek nakon toga, treba staviti dve kapi svetlijeg korektora. Greška je ako potamnjujete svetle podočnjake, jer se gubi svežina, a još veća greška je posvetljivanje tamnih”, objasnio je šminker.

ŠLJOKICE NA OČIMA

S obzirom na to da su proizvodi Yaemina Beauty dostupni u Srbiji, Turskoj, kao i Crnoj Gori od nedavno, Emina se u razgovoru sa prijateljem i omiljenim šminkerom dotakla i lepote i negovanosti, a potom ga upitala i kakve bi senke preporučio crnkama, plavušama, a koju crvenokosama.

„Žene svetlije puti, kojima je potrebna svežina i preplanulost, koje žele atraktivan izgled i vole da istaknu boju očiju, preporučujem paletu senki Night on Fire. Za one koje teže prirodnom izgledu, kao poslovne žene koje vole nude look, paleeta Call Me Darling je prava. A za hrabre devojke, kao i za one koje se snimaju za blogove i Youtube, za one koje rade mature i snimanja, neophodna  je paleta Teasing a Mad Man, zbog jakih i smelih boja“, istakao je Dušan Lazić i dodao da se u njoj nalaze i krupni gliteri, kakve će mnoge devojke nositi i u novogodišnjoj noći.

Međutim, on je primetio da žene prave grešku kada ih same nanose, jer ove šljokice stavljaju tek nakon što su nanele sve druge senke.

„Jako je važno da sredina oka, na koju ćete ih staviti, ne bude suva, već za nijansu vlažnija. To ćete postići ako nanesete Face alarm primer ili Electicity illuminator highliter, pa tek onda šljokice“, savetovao je Dušan u razgovoru sa Eminom koja je tokom skoro dve decenije svoje karijere stekla veliko znanje i iskustvo u oblasti mejkapa koje je nedavno kroz kolekciju svojih proizvoda odlučila da podeli sa mnogobrojnim ženama.

Zato, iskoristite čak i doček kod kuće da zablistate u punom sjajnu, a kada savladate ove praktične i jednostavne savete za šminkanje u najluđoj noći, sigurno ćete ih koristiti i svaki drugi dan.