Ušli smo u 2021. godinu, već danima jedemo kolače, ali verujemo da ih je i tebi kao i nama preko glave, a opet bi rado pojeli nešto slatko? Imamo super ideju, lako izvodljivu! Kokice s karamelom, mmm… A veruj nam tvoja porodica če biti oduševljena ovim prazničnim kokicama!

Potrebno je:

2-3 kašike ulja

150 g kukuruza kokičara

Za karamel:

130 g šećera

1 vanilin-šećer

200 ml slatke pavlake

50 g putera

Priprema:

U šerpu sa širim dnom stavi ulje i kratko ga zagrej. Posudu s uljem skloni s vatre, a na ulje stavi kukuruz kokičar. Poklopi i šerpu vrati na šporet. Kad čuješ da kokice počinju da “pucaju”, poklopac malo otklopi i neka nastave da se peku. Tokom pečenja šerpu s kokicama moraš tresti kako ti ne bi zagorele. Pečene kokice istresi u činiju i pusti da se ohlade.

Priprema karamela:

Šećer i vanilin-šećer stavi u šerpu sa širim dnom. Otopi ga na laganoj vatri do smeđe boje. Lagano umešaj slatku pavlaku i nastavi da kuvaš, stalno mešajući dok se šećer ne otopi. Karamel skloni s vatre, neka se malo ohladi i dodaj puter.

Pečene kokice stavi na papir za pečenje i kašikom ih prelivaj toplim karamelom. Neka se suše nekoliko sati ili još bolje ostavi ih preko noći. Pečene kokice s karamelom stavi u papirne kesice, tako će najbolje zadržati svoju hrskavost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Film.ca Cinemas?Oakville (@filmca)

Hajde da prazničnim kokicama ulepšamo početak 2021. godine!!! I obavezno nam šaljite slike!!!