Veliki broj ljudi se konstantno ili u nekom trenutku života suočava sa problemom suve kože. Mnogi od njih pri tome  pomisle da je u pitanju trenutni problem koji će proći sam od sebe i nastavljaju sa svojom ustaljenom rutinom nege. Zbog toga se često dešava da koža postaje sve više suva, na pojedinim delovima ispucala, a uz to dodatno boli i svrbi. Na taj način koža ustvari šalje „poruku“ da joj je potrebna nega specijalno formulisana da zadovolji potrebe suve kože.

Ali, šta se zaista dešava te koža ovako reaguje?

Na pojavu simptoma suve kože i njihov intezitet utiču unutrašnji faktori poput starenja, hormonskih promena, genetskog nasleđa, ishrane i drugih životnih navika…Koža može postati suva i zbog neadekvatne nege, uzimanja pojedinih lekova, kao posledica oboljenja poput dijabetesa, nakon hemijskih pilinga i laserskih tretmana, ili povreda, to jest ranica i ogrebotina.

Situacija se dodatno komplikuje zahvaljujući spoljnim faktorima. Hladnoća i vetar, naprimer, ili suv i zagrejan vazduha u prostorijama u kojima dugo boravimo, utiču na gubitak površinskih lipida koji su zaslužni za normalno funkcionisanje barijerne uloge kože, što doprinosi njenom bržem i intezivnijem isušivanju.

Bilo da je vaša koža konstantno suva ili postaje suva u određenom periodu, na celom telu ili samo na pojedinim delovima, to prouzrukuje niz neprijatnosti i utiče na raspoloženje, samopouzdanje, pa time i kvalitet života. Poseban izazov predstavlja suva koža beba, koja je često i sklona pelenskom osipu.

U bliskoj saradnji sa farmaceutima i dermatolozima, u toku više od jednog veka postojanja, Eucerin® posebnu pažnju posvećuje nezi suve kože. Rezultat ove ekspertize su linije i preparati specijalno formulisani da zadovolje potrebe suve i izrazito suve kože lica i tela.

Zahvaljujući efekasnim formulacija Eucerin® preparata za negu suve kože, klinički dokazano dobro podnošljivim i na osetljivoj koži beba, osobe sa suvom kožom bolje se osećaju u svojoj koži, a kvalitet njihovog života je poboljšan.

Oslobodite se simptoma suve kože uz Eucerin® preparate

Eucerin®UreaRepair Plus linija za negu suve i izrazito suve kože sadrži jedinstvenu, visoko efikasnu kombinaciju koži neophodnih prirodnih vlažećih sastojaka. Klinički dokazano preparati iz Eucerin®UreaRepair Plus linije trenutno ublažavaju i 48 sati odlažu pojavu simptoma suve kože i intezivno je hidriraju. Preparati iz ove linije sadrže ceramide, ureu i ostale prirodne vlažeće faktore koji vezuju vodu, jačaju prirodnu zaštitnu funkciju površinskih slojeva kože i sprečavaju gubitak vlažnosti. Koža ih brzo upija bez ostavljanja masnih tragova..

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eucerin (@eucerin_srbija)


Kada je u pitanju nega suve kože lica, rešenje nude Eucerin® Dnevna i Noćna krema sa 5% uree, dok Eucerin®Hyaluron-Filler + Urea dnevna i noćna krema, pored uree i aktivnih sastojaka koji hidriraju kožu,  sadrže i hijaluronsku kiselinu zahvaljujući kojoj  obezbeđuju i anti-age negu.

Posebnu ulogu u nezi i zaštiti suve kože ima Eucerin® Aquaphor višenamenska regenerativna mast. Od kada je prvi put predstavljena na američkom tržištu pre više od 100 godina, dermatolozi u SAD preporučuju je kao brend broj 1 za negu suve i ispucale kože.

Oslobodite se simptoma suve kože uz Eucerin® preparate

Eucerin® Aquaphor višenamenska regenerativna mast efikasno umiruje i neguje osetljivu i iritiranu kožu odraslih i beba. Rešava problem suve kože ruku i bolnih zanoktica i štiti kožu od hladnih vremenskih uslova. Omekšava veoma suvu i ispucalu kožu, koja se često javlja na stopalima, kolenima i laktovima. Ubrzava oporavak manjih posekotina i blagih opekotina. Takođe, pruža koži adekvatnu negu nakon laserskih tretmana i hemijskih pilinga.

Odnedavno ova mast postoji i u formi Eucerin® Aquaphor Speja koji se zahvaljujući inovativnom pakovanju može koristiti čak i u položaju naopačke. Ovaj sprej idealan je kao SOS rešenje za efikasnu negu i oporavak većih ili nedostupnih površina kože, kao što su leđa, grudni koš, noge, ili grube pete, dok će SOS negu ispucalim usnama u roku od 60 sekundi pružiti Eucerin®Aquaphor SOS Balsam za usne.

INFO PLUS: Tokom Januara – meseca suve kože za kupovinu Eucerin® preparata iz linija specijalno formulisanih za negu suve kože lica i tela u vrednosti preko 1.500 dinara u bolje snabdevenim apotekama ostvarujete pravo na popust od 20%.