Filip Rudan predstavlja svoj debitantski singl – „Blind“

Dečko koji je u potpunosti osvojio regionalnu, ali i svetsku publiku, svojim pojavljivanjem u hrvatskom The Voice-u, vratio se na scenu učešćem na ovogodišnjoj Dori. Tom prilikom, Filip Rudan predstavlja svoj debitantski singl – „Blind“.

„Blind“ je nastala pre godinu dana jedne divne letnje večeri, a njena tema je izgubljena ljubav.  Inspiraciju sam dobio na temelju zamišljene situacije gubitka bliske osobe. Kad je bila dovršena, osećao sam ponos i zadovoljstvo što će to biti pesma kojom ću se publici predstaviti kao kantautor“, otkrio je Filip, koji pesmu opisuje i kao dinamičan spoj raznih emocija.

Filipa Rudana je šira javnost upoznala kao drugoplasiranog finalista treće sezone show-a The Voice Hrvatska. Tokom takmičenja, talentovani Filip je privukao pažnju brojne publike, a njegove izvedbe do danas su skupile više od 40 miliona YouTube pregleda. Prvi susret sa muzikom pamti od ranog detinjstva, a danas je opisuje kao za njega primarno sredstvo pomoću koga se  suočava sa stvarnošću i svetom oko sebe. Uz pevanje, vreme provodi i svirajući gitaru, koju je krenuo da uči pre pet godina. Među imenima koje Filip ističe kao muzičke uzore izdvajaju se Eric Clapton, Alex Turner, John Mayer i Paul McCartney, dok kao motivaciju za bavljenje muzikom ističe želju da kreira pesme u kojima ljudi uživaju i sa kojima na određen način uspevaju da se povežu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Filip Rudan (@filip_rudan)

Izdanje „Blind“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://filiprudan.lnk.to/Blind  

PHOTO: Zvonimir Ferina