CeraVe, jedan od lidera u oblasti nege lice i tela u Sjedinjenim Američkim Državama i jedan od najbrže rastućih brendova dermokozmetike u svetu, krajem februara stigao je na tržišta Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Verujemo da ste već čuli za ovaj brend, videli objave o pojedinim proizvodima, ali mi smo želeli da vam otkrijemo još ponešto o brendu, ceramidima, kao i koji CeraVe proizvodi su odličan izbor za vas tinejdžere. U tome nam je pomogla famaceut Ana Kovačević, Training manager of L’Oreal Adria-Balkan Active Cosmetics koja je odgovorila na naša pitanja.

Svetski dermakozmetički brend CeraVe napokon je stigao u Srbiju!

A evo pitanja ekipe Superteena na koja je odgovorila Ana Kovačević, Training manager of L’Oreal Adria-Balkan Active Cosmetics.

U čemu smatrate da je tajna uspeha brenda CeraVe?

CeraVe je relativno mlad brend koji je svoju priču započeo na bazi ekspertskih saznanja o ulozi ceramida, tačnije njihovom nedostatku u slučaju mnogih stanja i bolesti kože poput akni, ekcema, psorijaze i suve kože.  Iako međusobno vrlo različita ova stanja imaju jednu zajedničku osobinu: koža je takva da je njena osnovna barijerna funkcija poremećena i postaje nedovoljna. U saradnji sa dermatolozima, CeraVe je razvio proizvode čiji je primarni cilj da se barijerna funkcija kože obnovi i na taj način koži pomogne da ponovo bude jaka i lakše se izbori sa svakom neprilikom u kojoj se našla. Svaki CeraVe proizvod, ma kako jednostavnog sastava bio, uvek sadrži tri važna ceramida i zahvaljujući posebnoj tehnologiji koju kratko zovemo MVE može da obezbedi produženo delovanje na kožu pa tako ostvari odlične i dugotrajne rezultate. Kratko rečeno, dermatološka podrška, mudre a jednostvne formulacije i laka prilagodljivost svakom tipu i potrebi kože verovatno su detalji koji su CeraVe brendu obezbedili ugled i uspeh koji danas uživa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CeraVe Srbija (@ceravesrbija)

Da li možete ukratko tinejdžerima da kažete šta su ceramidi i zašto su oni bitni za našu kožu?

Ceramidi su masne supstance koje se prirodno nalaze u našoj koži i to u njenom najpovršnijem sloju. Predstavljaju jedne od glavnih materija koje povezuju ćelije i omogućavaju formiranje efikasne kožne barijere. Ova barijera je izuzetno važna za zaštitu kože, ali i čitavog tela od različitih štetnih materija i mikroba, ali i zbog uloge u održavanju dovoljnog stepena vlažnosti kože. Ako zamislimo da je koža kao zid izgrađen od ciglica (ćelija), onda bi ceramidi, naravno uz ostale masne materije, bili kao malter koji te ciglice lepi jednu uz drugu. Ako nema dovoljno maltera, zid je nestabilan i pašće. Isto tako je sa kožom, ako nema dovoljno ceramida za početak gubi previše vode, postaje suva, osetljiva i to je odlična podloga za razvoj različitih komplikacija na koži ili pogoršanje postojećeg stanja.

Kome je prevashodno namenjen CeraVe brend?

CeraVe proizvode mogu da koriste svi, bez obzira na godine. Bilo da imate osetljivu kožu, masnu ili kožu sklonu aknama, mešovitu ili suvu kožu, bilo da je potrebno nešto što će kožu umiriti ili nešto za negu dečije kože ili za svakodnevnu hidrataciju, pa čak i kada postoje neke posebne tegobe na koži poput akni ili ekcema, u okviru CeraVe brenda možemo pronaći nešto što će nam pomoći i prijati. Dakle, CeraVe je namenjen apsolutno svima.

Znamo da većina tinejdžera muči muku sa bubuljicama i aknama i zanima nas koji CeraVe proizvodu su idealni za njih?

U okviru CeraVe ponude imamo proizvode koji dosta mogu da doprinesu kontroli bubuljica. Za početak tu je CeraVe Foaming Cleanser, proizvod za umivanje razvijen u saradnji sa dermatolozima i namenjen normalnoj do masnoj koži. Ovaj proizvod detaljno čisti i osvežava kožu uklanjajući sa nje višak masnoće, čestice nečistoća i ostatke šminke ali tako da ni na koji način ne šteti kožnoj barijeri. Sadrži tri za kožu važna ceramida, ali i hijaluronsku kiselinu koja pomaže održavanje dobre hidratacije i niacinamid koji deluje na kožu umirujuće. Osim toga, može da se koristi i na licu i na telu što ga čini izuzetno praktičnim. Uz Foaming Cleanser, CeraVe ima vrlo fine losione za negu kože lica i to su Hidratantni losion AM i Hidratantni losion PM. Radi se o vrlo laganim formulama koje hidriraju kožu i pomažu da njena zaštitna barijera bude jaka i da funkcioniše neometano. Odličan su izbor za normalnu kožu, ali i za masnu dehidriranu kožu što je zapravo čest slučaj, a posebno onda kada dugo koristimo proizvode namenjene isključivo masnoj koži i tretmanu bubuljica. Ovi fini losioni takođe sadrže tri važna ceramida i MVE tehnologiju, hijaluronsku kiselinu za hidrataciju i niacinamid za umirenje kože. Lako se nanose i razmazuju po koži i za sobom ostavljaju mat i čistu kožu. Među sobom se razlikuju po tome što AM varijanta može da zaštiti lice od UV zračenja jer sadrži zaštitne filtere i zato se koristi samo preko dana, dok PM varijanta ove filtere nema i može da se koristi i ujutru i uveče.