Stiglo je proleće, odeća je sve šarenija i veselija, frizure sve otkačenije i lepršavije, a tvoje lice bi trebalo da bude sveže i blistavo! Evo šta uvek treba izbegavati kako sav trud koji si uložila u tvoju kožu ne bi pao u vodu zbog nekoliko pogrešnih zalogaja ili gutljaja…

Previše šećera – bubuljice!

Čokoladice, keksići, gumene bombone, lizalice, jako zaslađeni sokovi… Prevelik unos šećera u organizam učiniće da se tvoja koža više masti. A kad masnoće ostanu zarobljene u porama na koži, znamo šta se događa – pojave se bolne i ružne bubuljice!

Previše kofeina – suva koža!

Pijenje kafe, kapućina, neskafe frapea, ali i energetskih pića, nije baš najbolji izbor za lepotu tvoje kože. Ti napici zapravo troše zalihe vode iz tvog organizma, zbog čega ti koža postaje suva i bez sjaja.  Zato ako popiješ šolju neskafe, obavezno uz to dodaj i veliku čašu vode!

Previše soli – natečenost!

Ako si natečena ili imaš podbule oči, možda je razlog tome prevelika količina grickalica, slanih krompirića i ostalih slasnih zalogaja koji sadrže dodatne količine soli! Zato možda ne bi bilo loše da kesicu čispa zameniš šargarepom ili celerom!

Kako ti neguješ svoju kožu ovih dana? Podeli svoju beauty rutinu sa nama!