Želiš da budeš otvorenija, lakše stvaraš prijateljstva i osećaš se sigurnije u društvu? To i nije tako teško ako imaš dobar plan kako da kažeš zbogom sramežljivosti. Počni ovako…

Reci „ćao“ prva

Svi se uvek boje da naprave taj čuveni prvi korak. Ako želiš da započneš razgovor, jednostavno priđi dečku ili devojci i reci „ćao2! On ili ona su verovatno takođe nesigurni kao i ti, jer to je toliko često kod tinjedžera da ne treba da brineš previše. Ali neko mora započeti razgovo i zašto da to ne budeš baš ti?

Ne boj se da postavljaš pitanja

Ako ne znaš o čemu da pričaš s devojkom koju ne poznaješ, daj joj neki kompliment u vezi s odećom ili frizurom, pitaj je gde je nabavila taj super sjaj za usne ili šta misli o Billie Elish ili nekoj drugoj zvezdi..

Vežbaj svoje samopouzdanje

Kad se sledeći put nađeš u prodavnici ili na autobuskoj stanici, pokušaj da se obratiš osobi koja stoji u tvojoj blizini. Nabaci neki komentar o vremenu, gužvi, saobraćaju… bilo šta. Videćeš kako ćeš ući u štos. To je super vežba za tvoje samopouzdanje!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dont Be So Shy (@shyness_quotes)

Kako ti pobeđuješ sramežljivost? Imaš li neke cool savete kako reći zbogom sramežljivosti? Podeli ih obavezno sa nama, jer smo sigurni da će nekome pomoći!