Ti i tvoja BFF imate neku posebnu vezu – baš kao što treba da bude između najboljih prijateljica. Ali ponekad se dogode situacije kad jednostavno ne znaš kako bi trebalo da reaguješ ili zbog brzopletosti i premalo razmišljanja uradiš pogrešno. Kako se to više nikad ne bi ponovilo, vreme je da naučiš najvažnija pravila prijateljstva: ove BFF zapovesti nauči jednom zauvek i pridržavaj ih se do kraja života!

1 Ne udvaraj se dečku svoje najbolje drugarice pa čak i ako je najzgodniji momak kojeg si ikad videla! TO SE NE RADI!

2 Pravilo broj jedan važi za prijateljicu tvoje drugarice i bilo koju devojku koja ti je više od poznanice. Zapravo, važi za sve devojke – jer nije OK nabacivati se dečku za kojeg znaš da ima devojku.

3 Bivši dečko tvoje naj drugarice takođe je zabranjena zona OSIM u slučaju da ti ona izričito stavi do znanja da joj nimalo ne bi smetalo ako se između tebe i njega nešto „desi”.

4 O svojoj najboljoj drugarici nikad ne govori ništa ružno pred drugima. Pa čak i ako ste se pre pet minuta toliko posvađale da bi joj najradije razbila glavu. I sama znaš da je to samo trenutno stanje i da ćete se za pola sata opet grliti.

5 Pohvali je ako je kupila neki novi komad odeće: svakome dobro dođe dodatna injekcija samopouzdanja. Ali, ako iskreno misliš da joj ta nova haljina ne stoji najbolje, budi iskrena jer je bolje da to čuje od tebe nego od nekog drugog.

6 Moraš je upozoriti ako joj je nakon ručka ostalo spanaća među zubima, ako joj se slučajno pojavio krmelj u oku, ako joj je procurio uložak ili ako je nakon WC-a zaboravila da zakopča pantalone! MORAŠ!

7 Kad te tvoja BFF pita da odeš s njom do WC-a, nikada je ne smeš odbiti, čak ni ako ti baš u tom trenutku prilazi super frajer. Jer, ako te je ona zvala da odeš s njom do WC-a, znaš da to nije samo WC nego nešto ozbiljno!

8 Ako praviš žurku, ni u kojem slučaju ne smeš pozvati njenu neprijateljicu ili bivšu devojku njenog dečka. Milsimo da dodatna objašnjenja za ovo pravilo nisu potrebna.

9 Kad vidiš da joj se udvara neki luzer, a ona je previše pristojna da bi ga se rešila, bez razmišljanja joj pomozi.

10 Ako si s njom otišla negde (na izlet, na žurku, na porodični roštilj…) onda se s njom i vraćaš kući. Ne ostavljaj je da se sama vraća samo zato što si srela društvo s mora ili, još gore, dečka koji ti se sviđa! BFF je uvek ispred svih!