Zvaničnu pesmu UEFA EURO 2020 ‘We Are The People’ izvode Martin Garrix, Bono i The Edge

Sony Music Holandija je danas objavio zvaničnu pesmu UEFA EURO 2020 ‘We Are The People’ koju izvode Martin Garrix, Bono i The Edge.

Nakon godinu dana iščekivanja i čuvanja tajne o ovoj kolaboraciji, pesma je konačno postavljena na svim digitalnim platformama. Prati je spot u kome se pojavljuju sva trojica izvođaća.

Prema Garrixovim rečima, pesma je nastajala tri godine i još u prvobitnoj ideji, Martin je bio siguran da bi Bonov glas bio savršen za nju. Njegov san se ispunio kada su Bono i The Edge pristali zajedno da budu deo ove priče. Bono je potom napisao stihove i kreirao melodiju, a The Edge je dodao vodeće gitarske rifove, što je rezultirao savršenim spojem kreativnih snaga trojice učesnika.

“Stvaranje muzike za najveće sportsko dešavanje na svetu, zajedno sa Bonom i The Edge-om je bilo neverovatno iskustvo. Veoma sam ponosan na to šta smo postigli zajedno i uzbuđen što konačno to možemo da pokažemo svetu”, izjavio je Martin Garrix.

‘We Are The People’ nas podseča da pesma može izraziti izazove sa kojima se suočavamo i pokušati da da jedinstveni odgovor. To je himna koju možemo pevati bez obzira odakle potičemo, a posebno u Evropi, gde će takmičenje koje se održava pratiti čitav svet. “We Are The People” se nada da može podići pozitivnost, nadu i odlučnost, ono što je svakom timu potrebno da bi ostvario pobedu, ali I temu zajedništva, što se uklapa u ideju UEFA EURO 2020: Zajedništvo. Prvi put u istoriji EURO takmičenja, utakmice će se održavati na čitavom kontinentu.

Osim zvanične pesme turnira, Garrix je komponovao i ostale melodije koje će pratiti takmičenje, a za njega je posebno lično, jer “We Are The People” izlazi na njegov 25.-i rođendan. Svaki UEFA EURO šampionat od 1992. godine pratila je zvanična pesma koje su u prošlosti izvodile zvezde poput Nelly Furtado, Simply Red i Enrique Iglesias.

„Dugo iščekivanje je skoro gotovo i oduševljeni smo što možemo da zvanično otkrijemo pesmu UEFA EURO 2020 ‘We Are The People’, koju izvode proslavljeni umetnici Martin Garrix, Bono i The Edge,” izjavio je marketing direktor UEFA-Guy-Laurent Epstein, i dodao:

“Fudbal i muzika imaju moć da približavaju ljude. Oni su vektori strasti i emocija, a spajajući ih, proširujemo slavlje fanova muzike i ljubitelja fudbala na još viši nivo i na taj način dobijamo novu publiku. Sa ovako zvezdanom ekipom izvođača koji su se udružili da komponuju zvaničnu pesmu turnira, sigurni smo da smo u tome uspeli!“

UEFA EURO 2020 će se održavati preko čitavog evropskog kontinenta, prvi put u takmičarskoj istoriji, sa 11 gradova koji će biti domaćini fudbalskim ekipama: Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Copenhagen, Glazgov, London, Minhen, Rim, Sent Petersburg i Sevilja. Prva utakmica održaće se na stadionu Olimpico u Rimu, 11.juna, a finale će se odigrati na stadionu Wembley u Londonu 11.jula.