Smara te da baš svaki dan radiš trbušnjake, a volela bi da ti na liniji zavide drugarice, a simpatiju neće ni da spominjemo? Ponekad je dovoljno da se u režim ishrane uvede samo nekoliko malih promena i već ćeš jesti zdravije i bolje.

Evo šta možeš da uradiš već danas kako bi tvoja ishrana bila bolja.

Gledanje TV-a bez grickalica

Dok gledaš svoju omiljenu seriju ili neki super film, često ne možeš da se zaustaviš u grickanju smokija i čipsa a da toga uopšte nisi svesna. Takva “zarazna” hrana je najgori neprijatelj tvoje linije. Pre gledanja filma pripremi činiju s komadićima voća ili se počasti najobičnijim kokicama. One su mnogo manje opasne od čipsa!

Bez zabrana

Nemoj nijedne namirnice potpuno da se odrekneš, jer to može loše delovati na tvoju psihu. Kad nam je nešto zabranjeno, javlja se neopisiva potreba da uzmemo baš to! Tajna je u umerenosti: ako ti se jede čokolada, priušti sebi malo tog čarobnog ukusa. Ali pojedi dve kockice, a ne dva reda!

Stop gotovim jelima

Pravilo koje treba da zapamtiš: sve ono što je kupljeno gotovo ili polugotovo manje je zdravo od onoga što sama pripremaš (dobro, što mama napravi!). Potrudi se i nauči da neko jelo spremiš i sama: kuvana hrana je zdravija i jeftinija!

Imaš li ti neke savete, šta jesti kako bi tvoja linija bila top. Piši nam u komentarima kako se ti boriš sa iskušenjima grickanja smokija, čipsa, takosa i ostalih neodoljivih grickalica.