Tini Stoessel: Devojke ne žele da budu princeze, već latino dive!

Tini Stoessel je definitivno najuspešnija mlada (ženska) zvezda Argentine-osvojila je brojne nagrade, njeno ime se ne pomera sa muzičkih top lista, oborila je rekord u Luna Parku, sa svoje 24 godine imala je već 2 ogromne solističke turneje i izdala 3 solo albuma, a trenutno je u Majamiju i završava svoj četvrti album. Kako Tini kaže, njen novi album treba da izađe čak ove godine, a sprema i remix svog najnovijeg singla “Mienteme”. Nove pesme možemo da očekujemo već u junu, a ko zna šta je pevačica sve spremila! Ona je ovih dana aktuelna i u medijima iz kojih bukvalno ne izlazi, pa vam svakodnevno pripremamo tekstove o Tiniti. Ovog puta ona priča o svemu i svačemu (kao i obično) i to za portal Woman.es!

Tvoj novi spot, „Mienteme“, sa Mariom Becerrom, ima osnažen kraj. Da li su žene takve, slobodne i snažne, ili je to ipak želja, a ne stvarnost?

– To je i želja i stvarnost. Stvari se nisu promenile onoliko koliko bismo svi želeli, ali smo u procesu i stvaramo svest. Mi smo „na putu“, mada ima još mnogo stvari koje treba postići.

Da li devojke danas više vole da budu princeze ili latino dive?

– Devojke više ne žele da budu princeze, više žele da su latino dive. Totalno! Sada postoji ta vizija slobode i bivanja onakvim kakvim želite biti bez stereotipa s kojima sam, na primer, odrasla. Devojke moje i buduće generacije razbijaju predrasude onoga što je žena trebala i treba da bude, za šta se verovalo da je savršena lepota ili šta znači srećan život. Latino diva daje raznolikost i mnogo mogućnosti.

Kako bivšoj Disney devojci poput tebe skidaju takvu “etiketu”?

– To je lični posao i mnogo zavisi od porodice koju imate, škole u ​​koju ste išli i onoga što ste pokazali i dali od sebe. I, takođe, o onome što se dešava u svetu, o onome što čujemo putem medija ili porukama koje su preneli influenseri koji žele da raskinu sa onim što smo trebali da uradimo i koji govore o tome kako bi svaka osoba trebalo da se oseća slobodno. Pored toga, to se mora primeniti u praksi, jer je vrlo dobro biti slobodan od misli, ali toliko nam je stvari usađeno da je ostajanje u stvarnosti teško. To je svakodnevni posao-otkriva Tini.

Da li si sa godinama buntovnija?

– U mom slučaju, uvek sam bila devojka koja je volela da eksperimentiše i pokušava nešto novo. Ja sam slobodna duša, ne znam da li sam buntovna, ali eksperimentalna sam i mislim da me to tera da neprestano tražim i isprobavam nove stvari. Naravno, sa svojim ograničenjima, već znam šta su i koje su stvari koje želim da prođem i probam, a koje ne. Biti svestan i buntovan, to je odgovorno ponašanje i to je tamo gde želim da budem.

“Tini Tini Tini”, tvoj najnoviji album ima veoma različite žanrove pesama – od balada, do popa, preko latino ritmova i urbanih zvukova . Sa kojim se od ovih osećaš najugodnije?

– Ja sam osoba koja se svakog dana budi sa željom da slušam i pravim drugačiju muziku, to zavisi od ostatka sveta i moje energije. U svim tim ritmovima i žanrovima osećam se prijatno, mada su možda oni sa kojima se najviše poistovećujem balade, a takođe i zbog mojih korena sa latinom i reggetonom, koji me prate tokom života i puno mi znače.

A kako tvoji fanovi shvataju tu kreativnu slobodu?

– Fandom me poznaje od detinjstva i odrasli su uz mene. Mislim da postoji razumevanje sa njihove strane, jer se upoznajem se istovremeno sa njima. Svakodnevno učim nešto drugačije i novo,  i to ide ruku pod ruku sa tekstovima mojih pesama i muzikom koju želim da napravim i prenesem.

Bilo koja tvoja omiljena pesma koju ne možemo propustiti sa tvog novog albuma?

– Jedan od mojih ličnih favorita, zbog onoga što je značila u mojoj karijeri, je „Fresa”. Osim što je bila pesma koju volim, uz nju je i pre i posle u meni bilo muzike i uvek će me podsećati na taj trenutak. Ta pesma se mnogo svidela i veoma je luda kada se u studiju povežete sa tom temom, ali kada se to dogodi i ljudima, postaje još posebnija.

Da li živiš svaki dan punim plućima?

– Da, živim iz dana u dan, ali za ono što sam morala da živim. Kada čovek ima planiranu sedmicu i uđe u kancelariju svakog dana u 6 ujutru, tamo je satima i svake nedelje radi isti posao, teško je živeti iz dana u dan punim plućima.  Što se mene tiče, život koji se neprestano menjao pružio mi je mogućnost da ne planiram ništa, jer sam znala da sutradan mogu sve promeniti. Moj život je uvek bio takav i danas živim ono što mogu. U pandemiji, sa svim tužnim i užasnim stvarima koje su se dogodile, razmišljala sam o budućnosti i da se sve što imamo dešava sada. Mislim da je to jedna od poruka vredna za preneti-priča Tini.

Sada je vreme je da razgovaramo o budućnosti. Imaš muzičke projekte i planove sa Lolom Indigo!?

– Da, to je nova pesma sa Lolom Indigo i Belindom, zajednička saradnja koja je veoma slatka. To je vrlo posebna pesma, nadam se da će se svideti ljudima! Pored Lole Indigo, sa kojom sam dugo razgovarala, srećna sam što sarađujem i sa Belindom, koja je sjajna umetnica i koja je takođe obeležila moj život, odrasla sam je slušajući, pratim je odavno. Imala sam samo 7 ili 8 godina kada sam saznala za nju! Što se tiče Lole i mene, mi smo ista generacija i mislim da obe razumemo ovaj posao na sličan način.

Šta trenutno imaš na svojoj plejlisti?

– Postoji umetnik kojeg sam upoznala pre skoro godinu dana, Giveon, koga „preispitujem” i slušam. Zaista mi se sviđa njegov glas, muzika, ono što radi, način na koji piše…Još jedan umetnik kome se divim je Justin Bieber i kad sam videla da će zajedno izbaciti baladu (Bieber i Giveon) bila sam presrećna! Njih dvoje su uvek na mojoj plejlisti, a tu ima i džeza, kumbije, regetona, balada…svega!

U poslednjoj deceniji si od princeze postala kraljica. Šta sledi?

– Ne znam, iskreno…Mislim da me život vodi malo po malo, zajedno sa celim timom koji radi sa mnom, sa intuicijom. Videćemo kako se suočavamo sa stvarima, ali najvažnije je da to radimo sa dobrom energijom i na taj način stvari teku-zaključuje Tini.

 

 

 

Autor: Arijana Đokić

Foto: Instagram