Prijavi se na „Letnji čitalački maraton”

Povodom petog jubilarnog Čitalačkog maratona, Izdavačka kuća Klett ovog leta za sve ljubitelje čitanja uzrasta od 11 do 14 godina organizuje „Letnji čitalački maraton”.

Šta je potrebno da uradiš kako bi učestvovao/la na nagradnom konkursu?

Najpre treba da se prijaviš do 31. jula, popuniš prijavni obrazac odabereš jedan od romana iz edicije Čitalački maraton, koji želiš da pročitaš tokom leta.

Izabrani roman dobićeš besplatno na kućnu adresu!

Inspirisan/a odabranim romanom, možeš da se prijaviš za jednu od navedenih kategorija:

• literarni konkurs – napiši priču, pesmu ili prikaz romana koji si pročitao/la;
• likovni konkurs – nacrtaj strip ili crtež na osnovu izabranog romana;
• digitalni konkurs – pošalji nam video-klip u trajanju od oko 1 minut, u kom objašnjavaš zbog čega ti se svideo roman, koja je situacija ostavila poseban utisak tokom čitanja ili koji te je lik iz romana naročito inspirisao. Isti taj video objavi na svom Instagram profilu i postani INFLUENSER ili INFLUENSERKA Čitalačkog maratona. Ne zaboravi da nas taguješ i staviš #čitalačkimaraton i #letnjičitalačkimaraton, a mi ćemo najbolje objave podeliti na svojoj stranici.

Stručni žiri izabraće najboljih 10 radova iz svake kategorije i svih 30 nagrađenih će biti objavljeno na našim društvenim mrežama, gde će biti organizovano javno glasanje. Rad koji bude imao najviše pregleda, lajkova i komentara očekuje specijalna nagrada!

Svoj rad možeš poslati na imejl letnjicitalackimaraton@klett.rs najkasnije do 31. avgusta 2021. godine.

Svi koji se prijave na konkurs dobijaju članstvo u Čitalačkom klubu, a na jesen kada bude odštampan i poklon primerak novog pobedničkog romana petog ciklusa Čitalačkog maratona.

Želimo ti puno sreće na konkursu!