Brandon Flowers, frontmen sastava The Killers koji smo slušali na Exitu, jutros je na svom Instagramu podelio priču koja vodi do današnje saradnje – numeri „Dustland“, na kojoj im se pridružuje Bruce Springsteen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Killers (@thekillers)


Artisti su dugo i otvoreni bili fanovi međusobno, ali nisu snimali zajedno, sve do sada. Simbolično, današnji singl je remake pesme The Killers-a koju Springsteen najviše voli – „A Dustland Fairytale“, sa popularnog albuma iz 2008, „Day & Age“.

„Dustland“ sam pisao u trenutku kada se moja mama borila sa kancerom, kao način da bolje razumem tatu, koga često nisam razumeo u potpunosti, kao podršku mami i kao vid sagledavanja njihove ljubavi koja je morala da bude zaista jaka da bi opstala na taj način“, govori Flowers u svojoj priči.

„Bruce Springsteen je mnogo pesama napisao o ljudima poput mojih roditelja, naizgled običnim i nevidljivim ljudima i njihovim nadama i snovima. Zahvalan sam što je otvorio i ova vrata za mene, a ujedno sam zahvalan i svojim roditeljima na primeru kakav su mi dali“.

Izdanje „Dustland“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://TheKillers.lnk.to/Dustland

Foto: Olivia Bee