Zajednički život s bratom ili sestrom nije nimalo lak, bez obzira na to da li je tvoj “uljez” stariji, mlađi ili tvoj vršnjak. Evo šta će ti pomoći za život s bratom ili sestrom u primirju….

Tolerancija je uvek IN!

Poštuj njegov ili njen ukus. Ako ti obožavaš Arianu Grande, a on otkida na metalce, nemoj pljuvati po njegovim idolima, jer ni on/ona ne pljuje po tvojim omiljenim zvezdama.

Privatnost je obavezna!

Najstrože je zabranjeno čitanje njegovog ili njenog dnevnika, SMS-ova, mailova, njuškanje po Instagramu, TikToku, Facebooku… Ni ti ne želiš da neko kopa po tvojim privatnim stvarima, zar ne?

Dogovor je najbolje rešenje!

Pokušajte da se dogovorite o svemu: od biranja TV programa  do rasporeda pranja posuđa. Tako je najjednostavnije shvatićete to ubrzo i ti i tvoj „uljez“.

A evo i liste onog što se ne sme raditi!

Tuča nije rešenje

Nijedan sukob ne može se rešiti fizičkim obračunom! Samo ćete razbesneti roditelje i navući još neku kaznu na vrat, a to vam sad kad je počeo letnji rasput nikako ne treba.

Cinkarenje niko ne voli

Ako ne želiš zauvek da izgubiš poverenje brata ili sestre (koje će ti, veruj nam, jako trebati u životu), zaboravi na tužakanje roditeljima.

Ucenjivanje je ružno

Ni ta metoda nije baš najsrećnija za postizanje nekog cilja, jer će ti se kad-tad vratiti kao bumerang.

Imaš li ti neke savete kako živeti bez mnogo muka sa bratom ili sestrom?