Billie Eilish najavila detalje specijalne emisije BBC TV Up Close

Ona ima samo 19 godina, a već je međunarodna muzička ikona. Sada je Billie Eilish rešila da nas obraduje i otrkije nam detalje svog predstojećeg BBC-jevog TV specijala, Billie Eilish: Up Close, koji će se emitovan u subotu, 31. jula na BBC One u 22.30, dan nakon objavljivanja njenog dugo očekivanog drugog studijskog albuma „Happier Than Ever“.

Takođe je potvrđeno da će pop senzacija iste večeri imati debi nastup u BBC Radio 1 Live Lounge emisiji.

U 45-minutnoj televizijskoj emisiji BBC Radio 1 videćemo kako je DJ Clara Amfo intervjuisala Billie o njenom meteorskom usponu do superzvezde i ugledu.

U saopštenju za javnost je pisalo: „U ovom 45-minutnom zabavnom prilogu snimljenom u Billienom rodnom gradu Los Angelesu, DJ-a BBC Radio 1 Clara Amfo razgovaraće s Billie o svom poslednjem albumu Happier Than Ever.“

Pevačica će također pričati o „svom izvanrednom usponu do slave“, te će se „osvrnuti na svoj neverovatan uspeh, i to kako je sve to uticalo na njen život i ulogu koji ima kao inspiracija za mlade širom seta.“ Štaviše, njena prva emisija BBC Radio 1 Live Lounge biće emitiratovana u subotu od 23.15 i na BBC iPlayeru.

Fanovi će 5. avgusta u 12 sati na BBC Radiju 1 moći da čuju kako pevačica izvodi ‘neverovatnu obradu’.

Pre nekoliko sedmica otkriveno je da je Billie radila na nečem posebnom s gigantskim emiterima, a sada je jasno da fanove očekuje poslastica.

Jedan od predsednik muzičke kuće Polydor, pod kojom Billie objavljuje albume, Tom March, otrkio je za magazin Music Week da vlasnica mega hita „Bad Guy“ sprema nešto sa BBC-jem.

Adele, Ariana Grande i Harry Styles već su ranije imali vlastite specijalne emisije na televiziji BBC.

U međuvremenu, Billie je također upravo najavila daa će nejno kinematografsko koncertno iskustvo emitovati  na Disney Plus platformi. Happier than Ever: A Love Letter to Los Angeles stiže će u streaming servis 3. septembra.

Koncertno iskustvo predstavljaće intimno izvođnje svake pesme i to po onom redosledu kako se nalaze na albumu – prvi i jedini put – sa pozornice legendarnog Hollywood Bowla.

Billie je ovim povodom rekla: „Disney je neverovatno kutlan brend, te je saradnja na nečemu ovakvom velika čast.“

„Tako mi je uzbudljivo što mogu da predstavim svoj album na ovaj način i posvetim ga gradu koji volim i u kojem sam odrastala. Nadam se da će vam se svideti.“

Happier than Ever: A Love Letter to Los Angeles režirali su Robert Rodriguez i Patrick Osborne, a uključivaće i animirane elemente, koji gledaoce vode na putovanje iz snova kroz Billiein rodni grad Los Angeles i njegove najpoznatije kulise.

U emisiji će nastupiti Billiein brat Finneas, kao i Dječji hor iz Los Angelesa, Filharmonija Los Angelesa  pod vodstvom muzičkog i umetničkog direktora Gustava Dudamela, te svetski poznati brazilski gitarista, Romero Lubambo, s Orchestra Arrangements David Campbell.