Svi kažu da je najbolje uvek reći istinu, ma koliko ona bila ružna ili tužna. To je uglavnom i tačno, ali ponekad nam se svima ipak zalome neke sitne laži… Ili malo veće. Evo momci, na primer, u određenim situacijama jednostavno moraju da lažu! Pokušaćemo da vam odgonetnemo kojih je to 10 situacija u kojima momci uvek lažu, zašto i kako…

Laž br. 1: „Ne, naravno, da nisam nevin.“

I dok se neki retki individualci kao što su se davno hvalila, ponosono braća Jonas da su još nevini, većina momaka će javno radije da prizna da kod kuće ima kolekciju hitova Taylor Swift, nego da kaže da su u krevetu, hm, neiskusni! Dakle, čak i ako je momku jedino seksualno iskustvo bilo gledanje pornića na televiziji, on ti ni po koju cenu to neće reći. I zato će glumiti iskusnog stručnjaka, iako nema pojma šta se pod pokrivačem dešava…

Laž br. 2: „Ti si mi prva…“

Ova laž se pojavljuje onda kad on zna da će te izjava br. 1 „Naravno, nisam nevin“ odmah naterati da zakopčaš košulju i pobegneš glavom bez obzira u potrazi za nekim drugim, neiskusnijim od njega. U čemu je fora takve izjave? Pa da se ti osećaš posebnom i da misliš kako će on zauvek pamtiti taj trenutak s tobom… On želi da te uveri (čitaj ubedi) da dosad nije imao seksualnih iskustava, a verovatno je istina savim drugačija i bio sa svim devojkama u kraju.

Laž br. 3: „Ona uopšte nije zgodna!“

Ako je tako ocenio devojku na ulici za kojom se okreću svi zgodni momci, ali i žene – vreme je da se probudiš! Jasno je da misli da je prelepa, samo ne želi da rizikuje svađu s tobom, jer pretpostavlja da ćeš poludeti ako kaže istinu. Slagao te, ali pogledaj dobru stranu: brižan je i ne želi da te povredi. A i to je nešto, zar ne?

Laž br. 4: „Ne želim da pokvarim naše prijateljstvo!“

Momci vole da budu drugovi sa devojkama i ne žele da ugrožavaju ta prijateljstva. Osim u jednom slučaju: kad im se ta drugarica zaista sviđa i žele da im postane devojka! Dakle, ako dečko lupi nešto tako, to ne znači da je baš strašno zabrinut za vaš prijateljski odnos, nego mu se jednostavno sviđaš toliko da te želi kao devojku. Sorry, ali to je istina i to ne možeš da promeniš!

Laž br. 5: „Ne boli me to što si me ostavila!“

Kad je devojka ostavljena, ona će odmah da se nađe da drugaricama i podeli svoju tugu s njima. Ali momci nisu takvi. Dakle, čak i ako te mnogo voli, ne očekuj suze kad ga ostaviš, bar ne pred tobom. On će svoje tugovanje obaviti iza zatvorenih vrata, sasvim sam, dobro zaključan, jer niko ne sme da zna da on pati.

Laž br. 6: „To su časopisi mog brata, nisu moji!“

Kad te dečko pozove kod njega kući, verovatno će po sobi da razbaca gomilu stvari kojima želi da te zadivi: ozbiljne knjige, kolekciju DVD filmova, primerak nekog naučnog časopisa, CD tvoje omiljene grupe… ali nikad neće priznati da su nepristojni časopisi koji vire ispod kreveta njegovi!

Laž br. 7: „Volim te… hoćeš li da spavaš sa mnom?“

Momci stalno misle na seks i to im je jako važno u životu. Kad su u blizini zgodne devojke, pokušaće da iskoriste priliku da je odvuku u krevet, pa makar to značilo i gomilu sladunjavih izjava koje nemaju mnogo veze sa istinom. Ako nanjuši da bi mogla da popustiš, reći će ti šta god želiš da čuješ, zato dobro pazi!

Laž br. 8: „Nisam raspoložen!“

Ako dečko tim rečima odgovori na tvoj poziv da se vidite na sladoledu ili da idete u bioskop, ili na taj način odbije tvoju ponudu za maženje na kauču (retko, ali ima i toga!), to znači da ga muči neki zaista ozbiljan problem, a možda i postoji druga devojka koja mu je draža.

Laž br. 9: „Zovem te sigurno!“

Momci imaju neke prioritete vezane za devojke, ali neobavezno brbljanje nije na toj listi. I tako, dok ti čekaš da te pozove samo da te pita kako si i šta si radila tokom dana, on verovatno radi nešto praktično i veoma korisno, na primer, igra Warcraft ili ko zna koju video igru.

Laž br. 10: „Obećavam da ću ti poslati mail!“

Ovo je slično priči s telefonskim pozivom, samo što se više tiče poznanstava koja su sklopljena tokom raspustu. Dakle, ako je dečko kojeg obožavaš iz drugog grada, i na odlasku je obećao da ćete se svakodnevno dopisivati, u tom trenutku je to zaista i mislio. Ali čim dođe kući, čekaju ga one ozbiljne stvari… pomenute u prethodnom problemu.