Forbes: Rihanna je milijarderka i zvanično najbogatija muzičarka na svetu

Kako je pre nekoliko dana objavio magazin Forbes, pevačica rođena na Barbadosu, Rihanna je zvanično postala milijarderka zahvaljujući svom brendu Fenty koji objedinjuje kozmetičke proizvode, kao i donji veš, a nedavno je najavila i izlazak parfema u okviru iste linije.

Rihanna je postala svetski poznata ličnost zahvaljujući svojoj muzici, nakon čega se okušala i na velikom platnu, a poto je pokrenula brend donjeg veša koji sada vredi 1,7 milijardi dolara, procenjuje Forbes.

Također objavili su i da je postala „najbogatija muzičarka na svetu i da se iza nje nalazi Oprah Winfrey, najbogatija zabavljačica“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by R I H A N N A (@ririgalbadd)


Uočeno je da je većina njenog bogatstva dolazila iz nemuzičkih poslova, uglavnom od njenih brendova Fenty Beauty i Savage x Fenty.

Rihanna, koja je poznata po svojim pesmama „Umbrella“, „Only Girl“ i „Work“, jedna je od najprodavanijih muzičkih umetnica svih vremena. Ima devet nagrada Grammy, 13 američkih muzičkih nagrada i 12 Billboard muzičkih nagrada.

Ali, u poslednje vreme Rihanna je rešila da odmori sa muzikom, te se fokusirala na svoj beauty brend.

Fenty Beauty, u kojem Rihanna deli vlasništvo sa francuskim luksuznim konglomeratom LVMH, pokrenut je 2017. godine i bio je hit već u prvoj godini postojanja te je donosio više od 550 miliona dolara godišnjih prihoda, prema Forbesu.

Savage x Fenty, koji je pokrenut 2018. godine i zajedničko je ulaganje s TechStyle Fashion Group (Rihanna ima 30% vlasničkog udela), prikupio je 115 miliona dolara finansiranja ranije ove godine, čime je vrednost brenda dostigla milijardu dolara. Plan je iskoristiti sredstva za otvaranje trgovina Savage x Fenty.

Inače ovo nije prvi put da se Rihanna kotira sjajno na Forbesovoj listi, ona je 2019. bila proglašena za najbogatiju pevačicu.

Foto: Twitter