Sasvim je u redu da se posle duge školske godine, napornog učenja i stresnog ispitnog roka častite letovanjem. Ako to već niste učinili, krajnje je vreme da ogranizujte nekoliko dobrih prijatelja i krenete sa njima na more, jer uzbudljive i atraktivne letnje destinacije čekaju baš na vas!

Ukoliko niste sigurni gde želite da iskusite najbolje žurke i provedete 10 dana aktivnog odmora, pročitajte naše preporuke! U ovom tekstu smo za vas istražili koja su to odlična mesta za letovanje sa društvom i zašto baš ona vrede da ih posetite.

Budva – centar dobre zabave

Ako je cela ekipa rapoložena za lude letnje žurke, nova poznanstva, dobru muziku i lepe plaže Jadranskog mora, onda je idealna destinacija za vašu malu grupu prijatelja Crna Gora!

Bilo gde da odsednete duž crnogorske obale – u Herceg Novom, Kotoru, Baru ili Sutomoru, garantovano će svi vaši prijatelji biti zadovoljni izabranim letovalištem. Međutim, ukoliko ste mladi, puni energije i želje za provodom do zore, morate posetiti i sam centar dobre zabave u Montenegru – Budvu!

Odvojite barem nekoliko dana od svog odmora da uživate u znamenitostima ovog grada, jer će vam Budva sasvim izvesno, pored predivnih prizora, ponuditi i najbolji noćni život!  Kada budete ugledali kafiće i diskoteke modernog ambijenta, za čiju su dobru atmosferu zaduženi mnogi poznati muzičari i izvođači, biće vam jasno zašto se smatra da je baš Budvanska rivijera glavna metropola Crne Gore.

Popularne klubove naći ćete u samom centru grada. A kada se zasitite glasne muzike i gužve i poželite da mirno provedete veče, čekaju vas zidine Starog grada. Ali nemojte da vas zavara što su žurke unutar srednjovekovnih bedema nešto tiše. Zabava u čitavoj Budvi, pa i u Starom gradu traje čitavih 24 sata!

U to ćete se uveriti kada u prodavnicama sa skupocenim stvarima, restoranima sa sviračima i koktel barovima provedete nezaboravno veče. I kada uz dobro piće i mediteransku hranu, smeh, šalu i razgovor bolje upoznate svoje prijatelje, meštane ili potpune strance.

One koji odlaze na more da bi pored posećivanja žurki nabacili i bronzani ten, obradovaće činjenica da Budva u svojoj neposrednoj blizini ima bezbroj očaravajućih plaža, poput Mogrena, Kamenova, Slovenske plaže, Jaza, Bečićke plaže i ostalih na koje mogu otići gradskim prevozom ili čak pešaka!

Takođe, ako preferirate da se umesto izležavanja na ležaljkama ispružite na pletenoj prostirci na pesku, čitava Crna Gora, pa i Budva, nude šljunkovite i peščane javne plaže na kojima imate potpunu slobodu da donesete čak i stolice za sedenje, ručni frižider sa pivom i sendviče.

Zakintos – mesto gde žurka ne prestaje

Obnovite svoje dance pokrete, pripremite neon kupaće kostime, kremu za sunčanje i dobru energiju za Zakintos, mesto gde žurka nikada ne prestaje!

Ovo prelepo grčko ostrvo, zapljusnuto talasima Jonskog mora,  predstavlja idealan spoj dobre zabave i neverovatnih prirodnih lepota! Zaista, na njegovim mnogobrojnim peščanim plažama, moći ćete da se potpuno opustite i odmorite, ali i da iskusite neponovljivu letnju zabavu.

Zato, ukoliko se odlučite za letovanje na Zakintosu, sa društvom posetite plažu Navagio i ne zaboravite svoju kameru!  Kada budete ugledali sitan beo pesak i tirkizno more ove plaže, biće vam jasno zašto svaki trenutak proveden na ovom mestu zaslužuje da bude zabeležen.

Kao najfotografisanija plaža u Grčkoj, a verovatno i čitavom svetu, plaža Navagio i  njena kristalno čista voda i zanimljive litice doprineće lepoti vašeg Instagram i TikTok profila. Naravno, koliko god čitav prostor delovao “instagramatično”,  on nudi mnogo više od toga! Iako nema beach barove, u svakom trenutku je prepun ljudi.

Mladi u svojim izletničkim brodićima i na plaži pod otvorenim nebom konstantno organizuju spontana okupljanja i žurke, što je odlična prilika da upoznate nove prijatelje ili da započnete svoju novu letnju ljubavnu romansu.

Ipak, neka vas lepota Navagia ne spreči da vidite i Gerakas – za mnoge jednu od najlepših plaža na južnom delu ostrva. Pored lekovite gline i prizora koji oduzimaju dah, ova plaža daje mogućnost mladima da se bave sportom. Svi koji vole aktivan odmor, na Gerakasu mogu probati surfovanje na talasima, odbojku u vodi ili paraglajding.

Uz to, za razliku od Navagie, na ovoj plaži možete dobiti besplatan parking,  iznajmiti ležajke i suncobran. Jedino pazite na vreme i ne dolazite na Gerakas pola sata nakon izlaska sunca i pola sata pre zalaska, jer je tada ulaz na plažu zabranjen kako ne bi bile ugrožene čuvene Caretta – Caretta kornjače, kojima je ovde prirodno stanište.

Udobne ležaljke i sportove na vodi možete potražiti i na plaži Tsilvi, a tematske žurke, klubove, diskoteke i neponovljiv noćni život na Agios Sostis plaži. Kada budete spremni da se malo odmorite od provoda, gužve i glasne muzike, mir potražite na Bouki, Belussi i Gaidarosu.

Sunčev Breg  – evropska prestonica žurki

Za uživanje u hotelima i apatmanima po povoljnim cenama ne morate da putujete daleko! Dovoljno je da odete u Bugarsku i da za malo novca ručate, đuskate i pijete u nekom od preko dve stotine lokala. Sve te kafiće, restorane, diskoteke, pabove, kladionice, kockarnice i striptiz barove ne možete naći bilo gde. Ovo vam nudi samo bugarska obala Crnog mora i Sunčev Breg.

Sunčev Breg kao jedna od najvećih evropskih prestonica za žurke ima obalu dugu oko osam kilometara, što je sasvim dovoljno da Bugari na njoj smeste pregršt hotela sa pristupačnim cenama smeštaja! Hoteli gotovo da izlaze na samu plažu i more, a i u blizini su mnogih prodavnica i butika u kojima možete posle ispijanja koktela i kupanja, krenuti sa prijateljima u shopping!

Vreme koje niste ispunili kupovinom, sunčanjem i partijanjem, iskoristite da vozite gliser, jedrite, jašete konje ili upišete kurs ronjenja. A ako ste već raspoloženi za sport, organizujte mali turnir kako bi se vaše društvo takmičilo i zabavilo uz tenis, odbojku ili košarku.

Ne zaboravite i da posetite prvi vodeni park u Bugarskoj –  Action Aquapark, u kome ćete imati priliku da se spustite ektremno strmim toboganima. Iskoristite tu šansu da uhvatite koju fotku ili snimak svog preplašenog druga ili nasmejane drugarice, dok se osvežava uz vodene atrakcije. Možda će baš jedna od takvih smešnih fotografija postati viralna!

Kušadasi – zagarantovana dobra zabava

Avanturisti spremite svoje kofere za Kušadasi, jer vam i ove letnje sezone Turska  nudi celodnevni i nezaboravni provod uz dobru muziku i pikantnu domaću hranu! Uz to vas čeka  Bar street, odnosno ulica barova, prepuna kafića i diskoteka koje garantuju dobru zabavu po cenama koje će se sigurno uklopiti u vaš budžet za letovanje.

Po svim tim barovima tokom dana možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, okupati se u njihovom bazenu ili popiti omiljeno piće. Kada se dobro odmorite u kafićima, lokalnim plažama i pošteno zasladite baklavama, tulumbama i ratlucima sa pistaćima, okušajte se u vožnji džip safarija, glisera, brodova ili neverovatnih tobogana u akva parkovima.

Ukoliko je vaše društvo ipak sastavljeno od mladih devojaka koje bi radije vreme provele u kupovini kvalitetnih i modernih haljina, bluza, suknji i marama kakve možete videti samo u popularnim turskim serijama, njih možete pronaći u Turskom bazaru, ali i u mnogobrojnim savremenim tržnim centrima.

Naravno, kada dan prođe, kreće buran noćni život koji traje do ranih jutarnjih sata. Međutim, koliko god bili umorni od glasne folk muzike, pena partija i disko svetla, morate da znate da dan jednostavno nećete moći da provedete spavajući! Život u ovom letovalištu prosto vrvi i tera vas da ga potpuno iskusite svih deset dana odmora!

I za kraj – ne zaboravite da je za uspešan odmor najbitnije da pored sebe imate prave prijatelje, sa kojima ćete stvoriti nezaboravne uspomene sa mora. Još ako sa njima odete u Crnu Goru, Grčku, Bugarsku ili Tursku, provod je zagarantovan.