Od 22. oktobra do 5. novembra, na sajtu www.kreativnicentar.rs, kao i u knjižarama u Beogradu (Makedonska 30 i Uroša Martinovića 12) i u Nišu (Sinđelićev trg 19), čitaoce očekuje SAJAM KNJIGA KREATIVNOG CENTRA! U tom periodu više od 1000 izdanja tog izdavača biće na popustu od 30%. Za sve one koji tokom sajamskih dana preko sajta www.kreativnicentar.rs naruče knjige u vrednosti većoj od 1000 dinara, isporuka na teritoriji Srbije biće besplatna!

Preporučujemo vam nekoliko novih izdanja Kreativnog centra:

Sajam knjiga Kreativnog centra od 22. oktobra do 5. novembra

100 lica stolica

Pred vama je neobična knjiga, čija je glavna junakinja niko drugi do – stolica. Priče o njenih stotinu lica izatkala je od mašte, humora i mrvice stvarnosti spisateljica Jasminka Petrović, autorka brojnih knjiga za decu i mlade. Da li ste ikada pomislili da je jedan tako običan predmet, koji stoji u uglu sobe skromno poput hoklice ili razmetljivo poput plišane fotelje, zapravo svedok bezbroj neverovatnih priča, događaja i životnih sudbina? I da svaka stolica pamti velike snove, želje, nade, izmaštane slike i igre svojih vlasnika – od slavnog slikara Van Goga, preko prve žene u svemiru, Valentine Tereškove, do mladih aktivista koji se bore da svet učine boljim. U ilustrovanju ove zanimljive knjige Jasminki Petrović pridružila su se dvadeset dva izuzetna i osobena ilustratorska pera.

Sajam knjiga Kreativnog centra od 22. oktobra do 5. novembra

Sve što (ni)sam očekivala

Nakon uzbudljivog proleća provedenog u bakinoj kući s tajnom simpatijom – sedmakom Maksom – junakinju romana Sve što (ni)sam želela – Ninu Kovač – čekaju leto i Maksov rođendan. Kako je prošao taj dan prepun nesporazuma, suza i smeha, starih i novih prijatelja i velikih planova za budućnost, saznaćete iz novog romana naše poznate spisateljice Dragane Mladenović. I ovoga puta uživaćete u ilustracijama Dušana Pavlića, a otkrivamo vam još jednu tajnu: uskoro stiže i knjiga broj 3!

Sajam knjiga Kreativnog centra od 22. oktobra do 5. novembra

U potrazi za suncem

Dve drugarice krenule su u potragu za suncem. Ponele su sa sobom suncokret, kanarinca i ranac pun raznoraznih potrepština. Ipak, na ovom putovanju, pored mape i baterijske lampe, biće im potrebno i nešto hrabrosti i istrajnosti, kao i mnogo dobre volje

Ivana Lukić, psihološkinja i profesorka u jednoj beogradskoj gimnaziji, poznata je našoj čitalačkoj publici po knjigama koje piše za veoma osetljivu ciljnu grupu – nju čine tinejdžeri. Pisati za mlade nije nimalo lako, no izgleda da je Ivana Lukić spontano došla do čarobne formule koja bi mogla da ih vrati knjigama i čitanju. Tajna se zapravo krije u sasvim jednostavnim sastojcima, koji su osnova svakog dobrog pripovedanja – ona izbliza poznaje svoje junake i ume autentično da „progovori“ njihovim glasom i u njihovo ime. Uz to, taj glas je veoma iskren i pun simpatija i razumevanja za probleme s kojima se tinejdžeri suočavaju, čime je i uspela da zadobije poverenje ovih veoma zahtevnih čitalaca.

Sajam knjiga Kreativnog centra od 22. oktobra do 5. novembra

Bogovi

Zevs, Atena, Apolon, Edip, Medeja … poznata su imena koja bude maštu i uvode nas u svet bogova i junaka antičke Grčke. Sve je počelo pre više od dve i po hiljade godina. Tadašnja religija počivala je na kultu mnogobrojnih bogova i boginja. Grci su im gradili hramove, izrađivali njihove skulpture i slikali događaje iz njihovih života… A najviše su pripovedali o njihovim pustolovinama. Iz ove knjige saznajte sve o 40 bogova i boginja, junaka i junakinja grčke mitologije. Za svaku ličnost navedeni su njeni preci i potomci, saveznici i neprijatelji, osobine i ključni događaji u kojima je učestvovala. Ove fascinantne priče jedan su od ključeva za razumevanje književnosti i umetnosti.

Franc Kvaka. Pisac bez knjige

U ovoj briljantnoj knjizi čitaćete o životu slavnog (iako veoma mladog) mračnog pisca bez knjige – Franca Kvake. Saznaćete sve o velikim poteškoćama s kojima se suočio tokom pisanja, a koje je snagom svoje volje uspeo da NE prevaziđe i NE savlada. Autorka nam otkriva put kojim prolazi većina pisaca, stvarajući ujedno urnebesno smešne situacije, u kojima njen junak uglavnom (ne) želi da se nalazi.