Život je postao nezamisliv bez pametnih tehnologija, pre svega računara i interneta, zar ne? Pomoću njih tinejdžeri danas prisustvuju online predavanjima, zabavljaju se, a često stupaju i u komunikaciju sa drugovima i drugaricama. Lični računar danas više nije ni stvar luksuza – mogu se nabaviti po izuzetno povoljnim cenama, a unaprediti kvalitet života na bezbroj nacina, prevashodno mogućnostima koje nude.

A kako ih dodatno unapređujemo i šta možemo da uradimo da dodatno modernizujemo njihove performanse?

Pre svega – nabavljajući dodatnu opremu za kompjutere i laptopove. Ukoliko upravo tražite novi gedžet, sigurno vas zanima šta se to od opreme za računare tinejdžeri najviše žele da imaju. Istražili smo umesto vas, a u nastavku teksta saznajte koji su to dodaci za računare i laptopove koji su najpopularniji među tinejdžerima!

#1 Tastature i miševi i dalje na vrhu liste najpopularnije opreme za računare

Gigatron tehnika u Novom Sadu, Beogradu i ostalim gradovima u našoj zemlji, kao i druge prodavnice tehnike, najčešće se posećuju upravo radi kupovine tastature i miša, kada je reč o opremi za računare. Kod računara, ovo je i obavezna dodatna oprema, ali iznenadilo bi vas da ih i tinejedžeri koji imaju laptopove sve češće koriste.

Oni omogućavaju praktičnost u radu i upravljenju kontrolama računara, ali pružaju i dodatne funckionalnosti. Poslednjih nekoliko godina naročito su traženi bežični miševi i tastature, koji su mladima i omiljeni. Oni su lišeni priključka sa žicom, te pružaju potpunu slobodu i mobilnost pri radu. Osim toga, bežična tehnika štedi fizički prostor, koji bi u suprotnom slučaju zauzeli kablovi.

#2 Zvučnici kao najbolje rešenje za poboljšanje tona računara

Svaki laptop i računar, ukoliko ima zvučnik, projektovan je tako da bude u drugom planu u odnosu na ostale performanse, te jedva obezbedi ton dovoljno glasan da se čuje.

Razlog je jednostavan – dobar zvuk podrazumeva dovoljno veliki zvučnik, a on ne može da stane u kućište racunara ili hardver laptopa.

Stručnjaci koji izrađuju tehnološku opremu i gedžete, brzo su uvideli koliko je velika potreba kod tinejdžera za kvalitetnijim zvukom, te kreirali zvučnike koji povezivanjem sa računarom potpuno preuzimaju brigu o zvuku i poboljšavaju performanse uređaja u ovom kontekstu.

Zna se koliko mladi vole muziku, a mnogima od njih je pravljenje ili praćenje muzike i hobi, pa računare neretko koriste i za njegovo praktikovanje. Oni uglavnom biraju velike, kvalitetne zvučnike koji pružaju fenomenalno iskustvo u preslušavanju melodija, dok oni kojima to nije primarna potreba radije biraju manje zvučnike, koji su povoljniji i sasvim dobro zadovoljavaju osnovne potrebe svakog korisnika računara.

Baš kao i kod miševa i tastatura, već nekoliko godina je sve veći trend i nabavka bežičnih zvučnika, koji su praktičniji i mogu se postaviti na udaljenija mesta od računara, nego što je to slučaj sa onima koji se sa računarom povezuju žicama.

Bežični zvučnici mogu se povezati i sa telefonom, te reprodukovati muziku sa ovog uređaja, što je mladima naročito važno – obezbeđuje im sjajno rešenje za omiljene melodije gde god da su!

Šta od opreme za računare tinejdžeri najviše kupuju?

#3 Kamere za računare – odlične i za školu i za zabavu

Kamere za laptopove i računare pružaju bolju sliku, a ona je potrebna svima koji pohađaju online školovanje (a takvih je mnogo od prethodne godine), svima koji su često na video vezi sa bliskim ljudima, ali i mladim gejmerima, od kojih mnoge igrice zahtevaju priključenje na kameru.

Kamere su uglavnom male i vrlo praktične za postavljanje, a njihove cene vrlo su raznovrsne, pa ih možete pronaći za od 5.000 RSD pa sve do 55.000 RSD i više. Birajte ih u zavisnosti od performansi i prilagodite svojim potrebama i kupovnim mogućnostima.

#4 Oprema za gejming – za veći kvalitet igre

Gejmeri su među najvećim ljubiteljima i kupcima gedžeta, a ima ih najviše upravo u mlađoj, tinejdžerskoj populaciji!

Osim kamera, često kupuju džojstike, volane koji služe za simulaciju vožnje u igri, ali i opremu koja nije tehnička, ali je svakako više nego korisna: gejming stolice i gejmerske stolove.

Oni obezbeđuju maksimalnu udobnost tokom igre, a stolice su uglavnom izrađene ergonomski, tako da pružaju i potporu kičmi tokom igranja igrica i štede kičmu.

Maksimalna nosivost gejmerskih stolica uglavnom prelazi 150 kg, što garantuje sigurnost i dugovečnost, dok dodatne pogodnosti kao što su podešavanje visine ili položaja naslona za glavu omogucavaju potpuno prilagođavanje stolice njenom vlasniku.

#5 Oprema za skladištenje i prenos podataka i sadržaja

Koliko puta vam je zatrebalo da neki dokument za školu od kuće donesete do škole? Ili da prosto – sve fotografije koje imate možete da čuvate i van svog računara, i tako ih obezbedite u slučaju da se njemu nešto desi?

Dodatna oprema za računare, koja pruža mogućnost za skladištenje podataka i njihov fizički prenos sa jednog do drugog mesta, upravo je zbog svoje korisnosti i među najpopularnijim dodacima za računare!

Od USB-a, koji ima malu memoriju, pa sve do eksternih hard diskova koji pružaju mogućnost za bekap celokupnog sadržaja i podataka sa računara – izbor opreme zaista je veliki i potpuno je prilagođen različitim potrebama ljudi. Raspitajte se za memoriju koju podržava odredjeni uređaj za čuvanje i prenos podataka, a potom odaberite onaj koji će najbolje odgovoriti na vaše potrebe.

SIgurni smo da smo vam pomogli da suzite izbor i lakše poređate prioritete opreme za računare.

Tehniku uvek kupujte na proverenim mestima i sa potpisom renomiranih proizvođača i sigurno nećete pogrešiti! Unapredite performanse svog računara na jednostavan način i nabavite popularnu opremu kojom ćete biti zadovoljni!