Dvostruki dobitnici nagrade Grammy, engleski alternativni sastav Muse, vratio se potpuno novom pesmom „Won’t Stand Down„, objavljenom pod okriljem izdavačke kuće Warner Records.
Singl je producirao Dan Lancaster (Bring Me The Horizon, Enter Shikari) kao i članovi grupe Muse. Pesmu karakterišu upečatljivi rifovi i industrial distrozije, inače prepoznatljive u izrazu ovog benda. Samim tim singl „Won’t Stand Down“ je spreman za izvođenja u arenama i velikim koncertnim prostorima.

Tako snažnom zvuku doprinosi upečatljiv tekst čiji je autor frontmen grupe Muse, Matt Bellamy, koji je povodom objavljivanja albuma izjavio:

„Pesma govori o tome da se borite protiv nasilnika – bilo da je on na igralištu, na poslu ili bilo gde. Zaštitite se od prinude i sociopatske manipulacije – suočite se sa nedaćama sopstvenom snagom, samopouzdanjem i adekvatnim odgovorom na takvu vrstu agresije.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MUSE (@muse)

Pesmu prati adekvatan video u režiji Jareda Hogana. U njemu je predstavljeno misteriozno biće koje izvlači energiju iz vojske mraka i time se transformiše u ogromno stvorenje.

Tokom leta bend Muse je najavio veliki povratak koncertima uz nastup na „Isle of Wight“ festivalu, što će biti prvi veliki koncert grupe u Velikoj Britaniji posle tri godine pauze.

Foto: Nick Fancher