Jimin (BTS) i njegova numera „Serendipity“(Full Length Editon), postala je njegova druga solo pesma sa kvalifikacijom za RIAA Gold Certification u USA.

Naime 3.marta, statistike u muzičkoj prodaju na najvećem svetskom tržištu, u Sjedinjenim Američki Državama pokazale su da je Jiminova solo pesma „Serendipity“ (Full Length Edition) dobila kvalifikaciju za RIAA Gold Certification (RIAA zlatni sertifikat) nakon prodaje preko 500,000 jedinica na ovom tržištu.

Ova vest stigla je samo mesec dana nakon što je Jiminova prva solo pesma „Lie“, koja je takođe postigla impresivne rezultate na istom muzičkom tržištu . Kao takav, Jimin je sada prvi, i jedini korejski idol sa svoje dve solo pesme koje su obe nadmašile 500,000 prodatih jedinica u prodaji u Americi, tako postavljajući novi rekord.

Po tačnim izveštajima, postojale su još samo dve druge solo pesme pod BTS diskografijom, sa prodajom preko 500k jedinica na tlu Amerike, od kojih je jedna Jiminova.

Dakle, dve od samo tri BTS- ove solo pesme koje su kvalifikovane za RIAA Gold Certification u Sjedinjenim Američki Državama su Jiminove numere, i to je baš impresivno i zapanjujuće postignuće, imajući u vidu činjenicu da Jimin još nije imao oficijalni solo debi.

„Serendipity (FLE)“ je jako uspešna na mnogobrojnim muzičkim platformama globalnog nivoa od njenog izlaska. Do sada , postigla je 184 miliona strimova na  najvećoj svetskoj striming platformi Spotify. Takođe je postala broj 1 na iTunesu u 53 države širom sveta od 19. februara.

Verni fanovi, naravno, slave Jiminov novi nepredvidivi uspeh u K-pop industriji, tagujući i postavljajući heštegove po svim društvenim platformama .Mi mu naravno želimo još uspeha, i zasluženog isticanja, jer talenat i iscrpan rad, koje je ova zvezda uložila u svaki sekund svoje karijere, konačno dolazi do izražaja u muzičkoj industriji.

Autor: Tijana Antonić

Foto: Printscreen