Nakon hit pesme „Enemy“, koja je postigla impresivne rezultate slušanosti širom sveta, Imagine Dragons predstavljaju novi singl pod nazivom „Bones“. Numera zaraznog refrena, koja na duhovit način analizira život i smrt, prvi je singl sa predstojećeg albuma „Mercury – Act 2“. Uz pesmu, objavljen je i zvanični lyric video koji je dostupan na YouTube kanalu benda.

GLEDAJ VIDEO OVDE

„Bones“ je odraz moje stalne opsednutosti konačnošću i krhkošću života. U konstantnoj sam potrazi za nekim dokazima koji će mi potvrditi da je život u bilo kakvom smislu zaista večan. Dok se u to ne uverim, barem u pesmi mogu sanjariti o pobedi nad smrću“, kaže frontmen benda Dan Reynolds o novom izdanju. Na numeri su radili Mattman & Robin, švedski kantautorski i producentski dvojac koji stoji iza singla „Enemy“ i koji se može pohvaliti uspešnim saradnjama sa muzičarima kao što su Nick Jonas i Celeste, a za mix bio je zadužen Serban Ghenea koji je vlasnik čak 14 Grammy priznanja.

Prethodni album Mercury – Act 1, na kom je radio i cenjeni producent Rick Rubin, postigao je zapažene rezultate i označio je prvu novu etapu benda od izdanja Origins iz 2018. godine, a na njemu su se našli popularni singlovi Wrecked, Cutthroati Follow You. Imagine Dragons su pripremili i svetsku turneju koja je počela 12. marta u Los Angeles-u, a do izlaska izdanja „Mercury – Act 2“ slušaoci mogu uživati u novom singlu koji odiše pozitivnom energijom i navodi na ples.

Izdanje „Bones“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/ImagineDragonsBones

Foto: Eric Ray Davidson