Bella Hadid o mentalnom zdravlju: Bila sam toliko histerična

Iako nam se nekad čini da je život zvezda fenomenalan i da oni imaju puno novca i nemaju problema, to ipak nije baš tako. Neretko čujemo da mnoge slavne ličnosti imaju mentalnih problema i česti su posetioci psihologa, recimo. Supermodel Bella Hadid borila se sa depresijom i anksioznošću još od tinejdžerskih dana i rekla je da je provela mnogo vremena radeći na tome da se hrabro predstavi ljudima, ali je zapravo bila slomljena kada je bila sama.

Za početak, manekenka iz porodice Hadid rekla je: “Tri godine dok sam radila, budila bih se svako jutro histerična, uplakana, sama. To nikome ne bih pokazivala. Išla bih na posao, plakala na ručku u svojoj maloj zelenoj sobi, završavala dan, išla u bilo koji nasumični mali hotel u kojem sam bila tokom noći, ponovo plakala, probudila se ujutru i uradila istu stvar”.

Bella je otkrila i kako je imala trenutaka kada nije mislila na sebe već samo na druge, pa je čak ofarbala kosu jer više nije znala šta da radi od anksioznosti. Na kraju, Bella se prijavila na program lečenja u Tenesiju na dve i po nedelje i priznala da su joj lekovi i terapija kasnije promenili život: “Toliko dugo nisam znala zbog čega plačem. Uvek sam se osećala srećnom, a to bi me još više srušilo. Bilo je ljudi koji su na mreži govorili ‘Živiš ovaj neverovatan život’, pa sam sam uvek osećala da nemam pravo da se žalim, što je značilo da nemam pravo da dobijem pomoć, što je bio moj prvi problem”.

Manekenka je počela da se oseća bolje, ali se ponovo osećala slabo prošlog septembra i po prvi put u karijeri odustala od svojih radnih obaveza za Fashion Week. Bella je takođe izbrisala svoje naloge na društvenim mrežama i provela mesec dana družeći se sa svojom porodicom u Pensilvaniji, što joj je pomoglo. Ona se sad, konačno, oseća bolje!

 

 

 

Autor: Arijana Đokić

Foto: Instagram