Potvrđeno je: Zendaya će glumiti i u “Dune 2”!

Verujemo da svi znate za Zendayu – koja se prethodnih godina toliko proslavila da smo sigurni da nema osobe koja barem nije čula za nju. Gde god se pojavi, ona pleni lepotom, pa fandom samo čeka neku njenu novu ulogu. Denis Villeneuve, reditelj, otkriva da će Zendaya imati veću ulogu u “Dune:Part 2” nego u prethodnom filmu. Adaptacija klasične naučne fantastike objavljena je u bioskopima i na HBO Max-u prošle godine, a sada je potvrđeno da ćemo Zendayu ponovo gledati u drugom delu!

Herbertova knjiga je pokrivena u prvoj polovini filma, međutim, nije bilo sigurno da li će gledaoci moći da gledaju drugi deo osim ako podaci na blagajni i streamingu ne pokažu da će uspeti da se uradi “Dune 2”. Film “Dune” je, na sreću, postigao komercijalni uspeh i hvaljen je zbog svoje glume, grafike i zvučne podloge, osvojivši deset nominacija za Oskara. Sada, je potvrđeno da se snima i “Dune: Part 2”, a produkcija će početi kasnije 2022. i biti film će biti pušten u bioskope sledeće godine.

Zanimljivo je da je u nedavnom intervjuu Denis govorio o tome kako će Zendaying lik, Chani, igrati veću ulogu u “Dune 2” – recimo, Timothee Chalamet i Zendaya se ne pojavljuju zajedno na ekranu do samog kraja filma, dok Chani ima veoma ograničeno ukupno vreme pred ekranom. Denis je, povodom toga, rekao: “Za Zendayu imam jedno obećanje. Znam da smo je videli u prvom delu, ali u drugom delu ona će imati istaknutu ulogu. Pratićemo Timotheeja i Zendayu u njihovim avanturama u pustinji. To je sve što mogu da otkrijem” – poručuje reditelj.

Kao dva najpoznatija svetska filmska glumca, Zendaya i Timothee kao glavne uloge u “Dune: Part 2” će podstaći iščekivanje za nastavak. Publika će nesumnjivo biti oduševljena kada vidi kako njih dvoje provode više vremena zajedno na filmu. Ono što je još bolje od svega toga jeste što znamo i kada film izlazi – 2. deo biće objavljen 20. oktobra 2023!

 

 

 

Autor: Arijana Đokić

Foto: Instagram