10 najvećih promašaja na ovogodišnjem Met GalaI ove godine je, prvog maja, održan, sa neizvešnošću iščekivana, Met Gala. Kao i uvek, zvanice su dobile zadatak i temu sa kojom je trebalo uskladiti odevanje. Ovog puta tema je bila američka moda sa kraja devetnaestog veka, takozvani “pozlaćeni period”, od 1870. do 1890. godine. Glamur, bela kravata i zlatni sjaj ovog doba bile su stvari koje smo svi očekivali, ali jesmo li to i dobili? Odgovor je ne. Ovog puta temu je propratila samo nekolicina prisutnih. Ostali su očigledno odlučili da je pratiti temu dosadno ili su možda zaboravili i da je pročitaju. A mi smo izdvojili deset najvećih promašaja ovogodišnje svečanosti.

Kylie Jenner u beloj haljini i kačketu sa velom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Off-White™ (@off____white)

Njen izgled,“Udata za Met Galu”, kako je Kylie rekla, u očima javnosti nije prošao tako slavno, za razliku od njenih prethodnih Met Gala kombinacija. Krem-bela haljina nalik venčanici, sa natpisom “Off” na grudima, nije imala, pa malo je reći, nikakve veze sa periodom kojim je trebalo da bude inspirisana. Sve bi to možda i prošlo da Kylie na glavi nije imala ni manje ni više nego kačket. Preko kačketa padao je veo, ali ni to nije uspelo da odbrani ovaj izbor od kritike.

Ona je ovu kombinaciju objasnila kao odavanje počasti preminulom dizajneru, Virgilu Ablohu, sa kojim je trebalo da sarađuje za Met Galu 2020. godine, koja je zbog pandemija bila otkazana.

Iako lep razlog da obuče baš ovu haljinu, svakako pogrešan događaj.

Kendall Jenner u Prada kombinaciji

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)


Čini se da u kući Kardashian-Jenner devojki temu niko nije pročitao. Baš kao i Kylie, Kendall je ove godine razbila niz njenih dobro poznatih, spektakularnih Met Gala kombinacija. Ona je došla u providnom crnom topu od mrežice, dramatičnoj crnoj suknji Pradinog dizajna i još dramatičnije izblajhanim obrvama! Da, volimo dramu i Met Gala je svakako zahteva, ali smo se ovoga puta nadali drami koja prati temu.

Gwen Stefani i drečavo zeleni Vera Wang stajling

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vera Wang (@verawang)

Zvezda kasnih 90-ih i ranih 2000-ih godina, Gwen Steffani, na ovogodišnjoj gali pojavila se, malo više, ličeći na marker nego na damu pozlaćenog doba. Suknja i top sa odvojenim rukavima, dizajnerske kuće Vera Wang, su bili, složićemo se, hrabar potez. Hrabar i više nego nepotreban. Gwen je, kada pogledamo unazad, imala dobar broj ikoničnih kombinacija o kojima se i danas govori, zbog čega ćemo joj ovaj kiks oprostiti, u nadi da ćemo sledeće godine dobiti iskupljenje.

Gigi Hadid i Versace kombinezon i jakna

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Mislim da bih najbolje opisala ovaj izgled kao pogrešan momenat. Rekla bih da je Versace ovog puta nadmašio sebe sa grandioznom jaknom. Za nju je, bez sumnje, bilo potrebno izrazito puno vremena i truda, i zaista pristaje crvenom kombinezonu i korsetu koje je manekenka nosila. Cela kombinacija je čudesna i Gigi ju je savršeno iznela ali, na žalost, dodavanje korseta ne znači ispoštovana tema. Ni jednim drugim delom, osim korseta, ne može se videti čar ovog doba, tako da, Gigi, žeo mi je ali više sreće drugi put.

Hailey Bieber i holivudski glamur

Hailey se, izgleda, izgubila u satenu i perju i zaboravila da pogleda šta je pisalo na pozivnici. Iako spektakularnog izgleda u Saint Laurent beloj satenskoj haljini i ogrtaču sa perjem, manekenka je opasno promašila zadatak! Njen stajling bio je inspirisan manekenkom Jerry Hall i kombinacijom koju je nosila na reviji ove modne kuće 2002. godine. Celo autfit odiše glamurom Holivuda, što dovoljno govori o tome koliko je manekenka promašila period.

Irina Shayk – Burberry moto-kaubojka

 

View this post on Instagram

 

A post shared by irinashayk (@irinashayk)

Draga Irina, da li si možda zalutala i slučajno se pojavila na Met Gali? To bi bilo jedino logično objašnjenje ovog fijaska. Mislim da je zaista suvišno pričati o tome šta sve ovde ne valja, jer niko od nas nema baš toliko vremena.

Jacob Elordi u Burberry odelu

Zvezda serije Euforia za kojom devojke širom sveta lude, Jacob Elordi, bi bolje prošao da je malo svog šarma preneo i na odelo. Neoriginalno i, u najmanju ruku, dosadno Burberry odelo, nije imalo nikakvu povezanost sa periodom kojim je trebalo da bude inspirisano. Nasumični sjajni detalji bili su neuspešan pokušaj da prikriju da je ovo samo najobičnije crno odelo, sa najobičnijom crnom kravatom.

Bradley Cooper u Louis Vuitton odelu sa belom kravatom

Nemaštovitost odela Bradleya Coopera prelazi granicu  bezličnosti. Da, ispoštovao je zahtev bele kravate, i posle toga je odustao, uzeo prvo odelo koje mu je bilo pri ruci i došao na svečanost. Nekada je bolje rizikovati i pogrešiti nego doći obučen kao radnik obezbeđenja.

Misteriozni Fredrik Robertsson

Čoveku za kojeg su svi mislili da je Jared Leto, svakako nije nedostajalo originalnosti i hrabrosti, ali tu ćemo stati sa pohvalama. Intrigantno i drugačije? Svakako. Ono što smo očekivali? Nikako. Švedski influenser nosio je haljinu dizajnerke Iris van Herpen i pokušao da prikaže futurističko pozlaćeno doba. Zanimljiva zamisao i zbog toga ćemo mu malo progledati kroz prste, ali i dalje ništa više nego promašaj.

I za kraj, Hoyeon Jung i Louis Vuitton debakl

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hoyeon (@hoooooyeony)

Prelepa manekenka i zvezda serije „Squid Game“, Hoyeon Jung, je na svojoj prvoj Met Gali od uzbuđenja zaboravila da isprati temu. Ona se pojavila u mini Louis Vuitton teget-crnoj haljini i dubokim crnim čizmama koji su hiljadama kilometara udaljeni od istorijskog doba koji je dress code zahtevao. Nadajmo se da je to bila samo trema od vatrenog krštenja i da će nas narednog puta srušiti s nogu.

Možda oštro iskritikovani, ali svakako zasluženo, ovih deset poznatih ličnosti je po našem mišljenju napravilo najveći promašaj na Met Gali ove godine. Ako se slažeš ili možda ne, piši nam i podeli svoje mišljenje sa nama!

Tekst. Katarina Mandić