Kanadska grupa Arcade Fire objavila je 6. maja dugo očekivani novi, šesti studijski album, WE (Columbia Records). Producenti „WE“ su Nigel Godrich, kao i Win & Régine iz Aracde Fire, a album je sniman na različitim lokacijama, u studijima u Nju Orleansu, El Pasu i na ostrvu Mount Desert.Po rečima frontmena Wina Butlera ovo je ujedno najduže rađeni album benda, koji je na kraju sažet u 40-minutni esencijalni EP pod naslovom WE.

– WE je katarzično putovanje izdefinisani zvučnim lukom koji nas iz tame izvodi na svetlost kroz 7 pesama, podeljenih na stranu „I“ (ja) koja kanališe strah i usamljenost i na stranu WE (mi) koja izražava radost i moć ponovnog povezivanja – izjavio je Win Butler.

Paralelno sa trijumfalnim živim TV nastupom na američkoj nacionalnoj frekvenciji, u šou “Saturday Night Live” , Arcade Fire su objavili video spot njihovog novog hita “Unconditional I (Lookout Kid)”, koji se nalazi na novom, šestom albumu grupe , “WE”, izašlog na Đurđevdan za Columbia Records.

Na dan izlaska albuma grupa je najavila i svetsku tiurneju koja počinje krajem leta u Dablinu, a završava se 1.decembra u Torontu. Biće to audio i vizelni spektakl, jer bend donosi svoju kompletnu produkciju u svaku arenu.

Gosti na ovoj turneji biće spektakularni: Beck, koji će ih pratiti po Severnoj Americi i izvoditi akustični set i Feist,koja će ih pratiti na svim nastupima u Evropi, pa je ovaj koncertni događaj zaista za nepropustiti.

Foto: Michael Marcelle