Danas vam predstavljamo knjigu koja je osvojila Evropsku nagradu za književnost 2019. godine, a zahvaljujći sjajnom timu ljudi iz izdavačke kuće ProPolis Books sada je dostupna i na srpskom jeziku! Reč je o romanu „Svi umiru u ovoj knjizi“, autora Beka Adamašvilija, a neko od vas će ovu knjigu smestiti na svoju policu.

SuperTeen i ProPolis Books vam predstavljaju i poklanjaju roman „Svi umiru u ovoj knjizi“

Jednog dana gospodin Memento Mori shvata da je lik iz knjige i da ima supermoć da putuje u knjige. Stoga odlučuje da udari na zle pisce koji svoje likove osuđuju na smrt…

Hipoteza kaže: „Čovečanstvo je osuđeno na propast i bez obzira na to kako će se razvijati istorija, na kraju će ionako završiti potpunim kolapsom.” A šta ako je ova katastrofa čista slučajnost? Da li bi u slučaju alternativnog razvoja istorije sve ispalo potpuno drugačije?

I upravo na tom mestu u igru ulazi Kajlidžener, majušna planeta naseljena naučnicima. Njihov san je da pronađu savršen razvoj toka istorijskih događaja, u kojem se čovečanstvo neće samouništiti. Posle svakog uništenja naučnici stvaraju Zemlju ispočetka i započinju novi razvojni ciklus. Zemlju u određenim ključnim trenucima posećuju obični Kajlidženeri, koji su kod nas poznati kao, na primer, Gutenberg, Hrist, Ajnštajn i Fleming. Oni se lako prepoznaju. Često ih smatraju „genijalcima” i „božanskim bićima”.

Čitajući ovu knjigu, čitaoci će:

– Promišljati.

– Razmišljati.

– Domišljati.

– Izmišljati.

– Uživati.

O autoru: Beka Adamašvili rođen je 1990. u Tbilisiju. Dobio je brojne nagrade za svoje kratke priče koje objavljuje još od malih nogu u časopisima i novinama. Godine 2014. objavljuje svoj debi roman „Bestseler”, koji postaje bestseler i ulazi u uži izbor za najbolji roman za nagradu SABA i Tsinandali. Za roman „Svi umiru u ovoj knjizi” 2019. dobija Nagradu za književnost Evropske unije.

 

 

O prevoditeljki: Darinka Kovačević rođena je 1959. godine. Studirala je nemački jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Akreditovana je trenerica za interkulturno učenje, bavi se edukacijom prosvetnih radnika.

 

 

 

 

A kao što ste pročitali u naslovu danas vam u saradnji sa izdavačkom kućomProPolis Books poklanjamo sjajnu knjigu „Svi umiru u ovoj knjizi“. Kako biste učestovali u akciji potrebno je da nam se javite na mail redakcija@superteen.rs i da odgovorite na pitanje „Kako se zove planeta naseljena naučnicima?“. Pored toga nam napišite ime, prezime, adresu i grad, kao i koje ste godište. I da ova akcija važi za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Hrvatsku i Sloveniju. Igramo se do 25. maja do 19,00, a ime dobitnice ili dobitnika ćemo objaviti na našem IG profilu u storyju.