Tokom suđenja između Johnnyja Deppa i Amber Heard pokrenutog zbog klevete, zvezda serijala „Pirates of the Caribbean“ otkrila je da više nikada neće vratiti istoimenoj franšizi. Naime, Disney je izostavio glumca iz šestog dela, nakon što je njegova sada već bivša supruga Amber Heard 2018. godine optužila za nasilje. Kako god, i da produkcijska kuća promeni svoje mišljenje i ponovo zaželi da obnovi saradnju sa Deppom, njegova odluka ostaće nepromenjena.

„Ako ti Disney ponudi 300 miliona dolara i milion alpaka, ništa na ovom svetu te ne bi nateralo da ponovo radiš sa njima na projektu „Pirates of the Caribbean“? Tačno?“ – upitao je Amberin advokat Ben Rottenborn slavnog glumca, koji je potvrdio svoj odgovor da ne želi da reprizira ulogu kapetana Jacka Sparrowa.

„To je istina, Mr. Rottenborn“ – odgovorio je.

Kada je potom Rottenborn upitao za članak Daily Maila iz 2018. godine, u kojem se tvrdilo da je „izišao kao Jack Sparrow“, glumac je priznao je priznao da ga, iako „nije svestan“, to „ne iznenađuje“. Dve godine su prošle od stalnog govora širom sveta o tome da sam ja taj koji tuče žene, tako da sam siguran da je Disney pokušavao prekinuti veze kako bi osigurao sebe. #MeToo pokret je bio u punom jeku u tom trenutku“- dodao je glumac.

Depp je takođe podelio da je bio uveren da mu je karijera „završena“, nakon što je njegova bivša supruga iznela svima poznate optužbe protiv njega.

„Kada se to dogodilo, izgubio sam. Bez obzira na ishod ovog suđenja, biću obeležen, etiketiran, do kraja mojih dana. Ja je tužim za klevetu i mnogobrojne laži, koje je upotrebila kako bi okončala moj život“ rekao je na kraju glumac.

Nas zanima vaše mišljenje povodom činjenice da se možda jedno od najprepoznatljivijih lica filmske industrije neće naći u svojoj možda i najpoznatijoj ulozi, i kako će izgledati njegova zamena, ako će je uopšte i biti. Nama su osećanja iskreno pomešana .

Tekst: Tijana Antonić

Foto: Walt Disney Pictures