Kako sa obe strane, YG Entertainmenta i HYBE producijske kuće, nije bilo zvaničnih izjava, povodom glasina da članica grupe BLACKPINK Jennie i član grupe BTS V izlaze, fanovi su odlučili da preuzmi slučaj u svoje ruke i postave mere kako bi zaštitili svog idola od medijskog mešanja.

Sa ovom namerom, Jenniein fan klub, zvanično poznat pod nazivom Jennie Global Union, objavio je izjavu povodom glasina koje su isplivale. Ista je objavljena putem društvenih mreža, sa objašnjenima da su glasine koje su se proširile u vezi izlaženja idola i BTS člana V-ja , izašle bez konkretnih dokaza, i da će oni preuzeti potrebne mere protiv istih. Jennie Global Union je zvanično napisao: „ U skorije vreme, glasine koje uključuju Jennie, isplivale su i umešane kompanije odlučile su se na ćutanje povodom ovog problema, što je ostavilo veoma loš utisak, prema Jennie. Mediji, fanovi i ne fanovi, sa lošim namerama umešali su se u onlajn aktivnosti, koji sada ostavljaju negativan utisak na javnom mišljenje o Jennie.“

Globalni fandom je takođe objasnio da će pomenute mere preuzeti zajedno sa produkcijskom kućom, YG Entertainmentom, protiv individua koje šire zlonamerne, nepodržane lažne informacije . Napisali su: „ U ovom trenutku preuzećemo mere . Ranije ove godine YG Entertainment je ponovio da će bliže konstatovati one koji šire dezinformacije ili bio kakve informacije koje negativno utiču na članove njihove kompanije. Sakupljaćemo informacije u svetlu ove situacije, koja prikazuju Jennie u veoma negativnoj perspektivi,bez ikakvog prethodnog dokaza.“

U međuvremenu, obe kompanije odlučile su da će tek govoriti o glasinama koje se tiču njihovih umetnika. Ova glasina se proširila kada je jedan od korisnika mreže podelio fotografiju dve individue, koje dosta liče na Jennie i V, u vožnji na Jeju ostrvima . Fotografija je zvanično postavljena 22. maja , i mnogo korisnika je u predstojećem periodu pričalo o istoj i debatovalo na temu autentičnosti iste. U narednom periodu, pojavili su se postovi koji tvrde da oni zaista i odmaraju na Jeju ostrvima zajedno, kao i da su viđeni na letu, od strane mnogobrojnih radnika aerodroma.

Ovo zaista ne bi bio prvi put da se na mrežama pojavi glasina ovakvog tipa, koja preraste u nešto veće, i počne direktno da utiče na slučajne učesnike, bez potvrde o autentičnosti. Sada možemo da vidimo da se ova neistina prelomila na Jennie. Zato bi zamolili sve da pažljivo koriste svoje naloge na mrežama, sa odgovornošću da sve što tamo postave, može direktno ili indirektno da utiče na nekoga ko nema veze sa istim. Širite ljubav , jer zaista nema potrebe za neosnovanom mržnjom.

Tekst: Tijana Antonić

Foto: Printscreen