Oni su kul, snažni i nepobedivi: Superheroji! Šareni heroji iz stripova i filmova oduševljavaju milione fanova širom sveta. Ali zboga čega? Da li je zaista sve u strava odelima, veličanstvenoj akciji i smešnim iskazima? Ne! Svaki junak ima svoju posebnu priču. Oni moraju da se nose sa izazovima, da prebrode mračne periode i da pobede svoje slabosti. i upravo TO je ono što ih čini zaista jakim! Zbog čega su Thor, Iron Man i drugi pravi uzori, otkrij ovde…

Star-Lord

Ko želi da bude cool, mora da se prilagodi? Pfff, Star-Lord iz „Guardians of the Galaxy“ dokazuje upravo suprotno! On je blesav, govori tupave fore i izvodi još gluplje akcije, izaziva protivnike na plesne bitke… Ukratko: On je lud i zbog toga obožava sebe! A i što da ne? Kul je samo onaj koji se ne pretvara i uvek je svoj!

Harley Quinn

Ljubazna i fina, nekada psihijatar, mutira u otkačenu, opasnu devojku! Harley iz „Suicide Squad“ (na DVD-ju je definicija #girlboss! Ona se usudila da pobegne iz svoje uloge i ne mari za pravila…- i u ovom smislu je u svakom slučaju pravi uzor! To što je momci smatraju fenomenalnom uopšte je ne zanima. Onda radi šta ONA želi!

Spiderman

Preko noći je od učenika Petera Parkera nastao superheroj! Odjednom kul i veoma moćan! Ali Spiderman ne paniči kao što bi drugi njegovog uzrasta učinili. Jer, kako slogan kaže „Uz veliku moć dolazi i velika odgovornost“! Dakle: Svejedno koliko kul izgledaš ili koliko uspeha postižeš, ostani uvek čvrsto na zemlji!

Hulk

Kada se on naljuti, postaje gadno: Osvetnik se iz ljupkog momka preobražava u divlju zver- i pokazuje, šta bes čini od nas! Možda i ti u svađi postaješ čudovište. A onda se kasnije pokaješ zbog svojih iskaza, jer si time povredio/la svoje voljene. Dakle, ne žesti se odmah. To čak i Hulk pokušava da izbegne!

Deadpool

Uz pomoć jednog eksperimenta, Deadpooldobija super moći. Neželjeno dejstvo: Njegovo lice postaje grimasa! Stoga ga krije ispod svog kostima. Zbog straha, da će ga devojka smatrati ružnim, napušta je. Ali ona bi ga i takvog volela! A moral? Ponekad sami sebe nepotrebno smatramo ružnima! Jer ko nas voli, vidi ljude, a ne nedostatke!

Thor

On je bog, veoma jak i usijane glave… Thor (treći deo od 26.10. u bioskopima) je na početku jedna arogantna budala. Čak i on mora da nauči da ni njegovo plemenito poreklo, a ni sjajne akcije neće od njega učinti junaka, već osobine poput dobronamernosti i poštovanja! A to važi i za one koji nisu bogovi!

Šta možeš da naučiš od Thora, Deadpoola i ostatka ekipe?

Batman

Lošeg raspoloženja, džangrizav, nepričljiv. Batman je otprilike onoliko radostan koliko je njegovo odelo šareno. Uprkos tome, šta ga čini toliko jakim? Njegovi strahovi! On se sa njima suočava! Kao dete imao je strah od slepih miševa- pa je tu životinju učinio svojim simbolom! A čak i kada su neprijatelji moćniji, on se bori! Dakle, šta su tvoji strahovi? Referat? Razgovor sa simpatijom? Usudi se! Nakon toga ćeš se osećati još snažnije!

Iron man

Iron man je hvalisavac, miljenik žena i žurki. Svoje milijarde zarađuje kao trgovac oružjem. Ali kada shvati šta se događa kada njegove rakete i drugo naoružanje dospeju u pogrešne ruke, zapita se i odluči da se zauzme za dobru stranu! Dakle, čak i kada su tvoja samouverenost i tvoj ego zaista ogromni, može se desiti da pogrešiš! Važno je da to ispraviš, a ne da se zbog ponosa čvrsto držiš svoje greške!