Pre 2013. godine nismo ni mogli da zamislimo da ćemo se voziti balansirajući na uređajima na dva točka, bez volana. A onda, zahvaljući Šejnu Čanu, pre 9 godina na tržište stiže samobalansirajući skuter, poznatiji kao hoverboard.

Od trenutka kada je stupio na scenu, njegova popularnost se ne smanjuje. Naprotiv, u brojnim radnjama i online shopovima, danas se može pronaći veliki izbor hoverboardova različitih specifikacija.

Ako želite da znate šta je to što čini samobalasirajući skuter tako popularnim gedžetom među svim generacijama, kao i na šta treba da obratite pažnju prilikom kupovine, nastavite da čitate naš tekst i informišite se!

Zabavna vožnja na dva točka

Hoverboard je zabava za sve!

Zanimljivo je da je gospodin Čan, izumitelj hoverboarda, ovaj zabavni gedžet osmislio u svojoj 59. godini – što nam govori da je balansirajući skuter zabava za baš sve uzraste.

U njemu uživaju mališani, tinejdžeri, ali i odrasli.

Od trenutka kada stanete na hoverboard i započnete balansiranje i i vožnju svojim stopalima, zabaviće vas čitav proces učenja. A kada jednom savladate vožnju, kreće avantura i  isprobavanje nečeg novog.

Izazovno za sve uzraste

Mislite da je jednostavno naučiti vožnju samobalansirajućeg skutera?

Ne preostaje vam ništa nego da probate!

Za upravljanje ovim savremenim uređajem potrebno vam je dobro održavanje ravnoteže i preciznost, kako biste adekvatno balansirali.

Prvi korak je svakako da naučite da stojite bez ljuljanja i pomeranja napred-nazad. Nakon toga kreće savladavanje upravljanja, a naš savet je da započnete sa sporijim i kraćim vožnjama, a tek onda se upsustite u duže obilaske.

Vožnju započnite na terenu bez neravnina, uspona i spusta, dakle na glatkoj i ravnoj površini. Na ovaj način izbeći ćete padove, a proces učenja biće jednostavniji.

Mnogi tvrde da je mališanima lakše da nauče da upravljaju hoverboardom, pre svega jer se ne boje da probaju nove stvari.

Svakako, prvi put na samobalasirajućem skuteru nije lagan ni deci, ali ni odraslima.

Naravno, to ne znači da ne treba da se oprobate u ovoj zabavnoj aktivnosti – naprotiv. Podstičemo vas da se prepustite avanturi i savladate nove veštine uz jedan od najzanimljivijih gedžeta!

Bezbednost je ubvek na prvom mestu, te uz kupovinu ovog uređaja, razmotrite i kupovinu zaštitne opreme, što je posebno značajno za decu i tinejdžere.

Brže se stiže sa jedne lokacije na drugu

Zašto odlazak do prodavnice ne bi bio brži i zabavniji?

Uz hoverboard ćete brže stići od tačke A do tačke B nego da ste se do destinacije zaputili pešaka, a uz to se usput nećete umoriti.

Brzine koje hoverboard-ovi koji se danas proizvode mogu da dostinu uglavnom se kreću od 5 do 10 km/h, a svakako je možete prilagoditi svojim željama. Za decu je optimalna brzina oko 5 km/h.

Nakon što se napuni, sa njim ćete moći da pređete i do 20 km, što je zasigurno nekoliko odlazaka u prodavnicu, ali i na druge lokacije.

Naravno i ovom prilikom obratite pažnju na sigurnost, pre svega noseći zaštitnu opremu. Osim toga, savetujemo da se ne krećete kolovozom, već pešačkim delom. Iako se desi da padnete ili povredite, na ovaj način se nećete naći u većoj opasnosti, niti ugroziti druge učesnike u saobraćaju.

Posebno je značajno misliti na bezbednost dece i uvek biti uz njih tokom vožnje. Mališani treba da voze samo u parkovima i na mestima gde se kreću pešaci.

Zbog čega je hoverboard toliko popularan?

Još neke prednosti hoverboarda koje možda niste znali

Da li znate da pojedini savremeni hoverboardovi poseduju zvučnike?

Verovarno je to jedan od razloga što je obožavam među mlađima, posebno tinejdžerima koji uživanju u slušanju muzike. Jednostavno se može povezati sa mobilnim telefonom, te je ova funkcija dostupna gde god da se nalazite.

Još jedna prednost koju ne smemo da zaboravimo da istaknemo jeste brzo punjenje. Za svega 1 – 5 sati hoverboard će biti potpuno pun i spreman da vam pruži nove zabavne trenutke!

Sve što treba da znate prilikom kupovine hoverboarda

Kako biste zaista iskusili sve benefite ovog uređaja i imali pozitivno iskustvo, važno je da pažljivo birate hoverboard.

O čemu treba da mislite?

Pre svega, važno je da kupovinu obavite u pouzdanoj prodavnici ili online shopu koji vam nudi najbolji odnos cene i kvaliteta. Pre nego što smestite određeni proizvod u korpu, istražite ponude istog modela i uporedite cene.

Kada je reč o specifikacijama, na prvom mestu treba da obratite pažnju na težinu koju hoverboard može da nosi. Za decu je dovoljno odabrati model koji izdržava do 60 kg, a za odrasle se mogu pronaći i hoverboard-ovi koji nose težinu i do 130 kg.

Osim toga, informišite se o težini samobalansirajućeg skutera, kao i o dimenzijama, vremenu punjenja, materijalu od koga je sačinjen i dodatnim funkcionalnostima koje mogu upotpuniti ugođaj u vožnji.

Svakako je da su najbolji izbor provereni proizvođači, ali to ne znači da su povoljniji proizvodi i nužno lošijeg kvaliteta. Potražite recencije na internetu i iskustva korisnika željenog hoverboard-a, te će vam odabir bit lakši.

Za kraj ćemo još jednom podsetiti da je bezbednost prilikom vožnje glavna stavka, posebno tokom prvih iskustava na hoverboard-u. Stoga, posebnu pažnju obratite na decu, obezbedite im zaštitnu opremu i budite uz njih tokom vožnje.

Nadamo se da vam je naš tekst dočarao sve prednosti hoverboarda, kao i neke od osnovnih stvari na koje treba da mislite prilikom njegove kupovine!

Tekst: S. Stanković

Foto: Pixabay