K-pop grupa BLACKPINK je skinula sa trona Justina Biebera sa većim brojem pratilaca na platformi YouTube još u septembru 2021.

Kako vam se dopada? Poznata k-pop grupa, BLACKPINK, postala je prva muzička grupa koja je sakupila 75 miliona pratilaca na YouTube video platformi , što je ova video platforma i potvrdila portalu magaznina Billboard. Grupa koja je sastavljena od Jisso, Jennie, Rose i Lisa, dobila je titulu najpregledanijeg umetnika na platformi u septembru 2021, kada je grupa dostigla broj od 65.5 miliona pretplatnika , preuzimajući vođstvo od Justina Biebera.

„Naši BLINK’s itekako su doprineli ovom dostignuću. Nastavićemo da donosimo pozitivu i sjajnu energiju kroz našu muziku.“ izjavila je grupa u međuvremenu.

Kanadska superzvezda Justin Bieber je i dalje na drugom mestu sa 69.3 miliona pratilaca , dok treće mesto zauzima k-pop super grupa BTS sa 68.7 miliona pratilaca. Na četvrtom i petom mestu, obreli su se Marshmallow sa 55.4 i Eminem sa 52.4 miliona pratilaca, upotpunjavajući tako top pet.

Uspon do ove neverovatne brojke bio je relativno brz za devojke, koje su svoj debi napravile 2016. godine. Do marta 2019. godine , već su postale prva k-pop grupa sa 20 miliona pratilaca. Malo više od godine kasnije, u julu 2020 godine, zauzele su mesto 6. muzičke grupe sa 40 miliona pratilaca. I kako je prethodno pomenuto, zauzele su počasno mesto na vrhu u leto 2021 godine.

BLACKPINK je takođe postavio nekoliko drugih primetnih YouTube rekorda. Novembra 2019, postale su prva k-pop grupa čiji je muzički video „Ddu-du Ddu-du“ dostigao 1 bilion pregleda na ovoj platformi. Trenutno je na ivici dostizanja 2 biliona, hvaleći se impresivnom cifrom od 1.8 biliona pregleda. Video za „How you like that“ koji je izašao u junu 2020 i prikupio neverovatnih 86.4 miliona pregleda prvog dana, zauzeo mesto u YT listi rekordna sa titulom najvećeg muzičkog debi videa u to vreme.

Iako je grupa bila tiha u poslednje vreme na muzičkom frontu, Jennie je istakla u majskom intevijuu za Rolling Stone da će fanovi možda uskoro dobiti priliku da ih vide i čuju. Ona je suptilno zadirkujući medije i fanove istakla „Ovih dana, iz razloga pripremanja za povratak, a ujedno i planiranja naše  turneje , ja svaki dan pomislim, Ok, kako da se pripremim za naredne dve prezauzete godine?“

Od ovih devojaka se uvek očekuje mnogo i one nas naravno nikada ne razočaraju. Sada nam ostaje da strpljivo čekamo i vidimo šta su nam to novo pripremile u svom povratku, kao i kako će izgledati njihova pomenuta turneja. A do tada , sve pohvale za ove mlade dive.

Tekst: Tijana Antonić