Svako od nas ima nekog umetnika kojeg najviše voli i zato, naravno, jedva čeka novi projekat te zvezde. Zato smo danas nabrojali 10 najiščekivanijih pop albuma.

#10 Normani – Debi album

Posle raspada poznate pop grupe Fifth Harmony sve članice su otiši nekim svojim putevima. Najprobitačnija se pokazala Camila Cabello koja je od 2017. objavila već tri albuma. Pored nje, tu je i Normani. Normani je imala dosta hitova od raspada, poput njene kolaboracije sa Samom Smithom na pesmi „Dancing With A Stranger“ i debi singla „Motivation“. 2021. Normani je izbacila singl na kojem je sarađivala sa reperkom Cardi B (o kojoj ćemo nešto malo kasnije) zvani „Wild Side“. U međuvremenu je stigao i novi singl „Fair“. Koliko znamo, album je gotov, ali kao što je rekao Normanin PR menedžer: „Normani je perfekcionista, i sve mora da bude savršeno za njen prvi album.“

#9 SZA – Drugi album (spekuliše se o nazivu ,,Alt“)

SZA je debi album izbacila još davne 2017. Album „Ctrl“ (Control) dobio je ekstremno dobre ocene kritičara i svi su još tada iščekivali novi album. No, SZA ništa nije uradila. Imala je bezbroj kolaboracija, sa umetnicima poput Doje Cat, Kendricka Lamara i drugih. Na ovogodišnjoj dodeli Grammy nagrada, SZA, koja je imala polomljenu nogu, je u intervjuu rekla da je njen drugi album spreman. Koliko smo čuli od njenog menadžera i magazina Cosmopolitan, njen album stiže početkom 2023, ako ne i kasnije, krajem 2022.

SZA je objavila nekoliko singlova, poput mega hita „Good Days“ i „I Hate U“. Fanovi očekuju povratak pop zvezde sa albumom za koji misle da će se zvati nalik na prvi album „Control“ i da će nastaviti sa kompjuterskim imenima pa će joj se novi album zvati „Alt“ ili puno ime „Alternative“.

#8 Taylor Swift – TS10/1989 TV/ Speak Now TV

Znate da ste mega zvezda kada imate čak tri albuma koja svi očekuju. Taylor je 2020 objavila dva albuma – i oba su bila iznenađenje. 2021. godine Taylor je krenula u borbu za njen muzički katalog i presnimila već dva albuma. Fanovi sada razmišljaju da li će njen novi album biti TS10 (deseti album) ili presnimljene verzije njenih albuma „1989“ i „Speak Now“. Šta god da bude sigurni smo da nas Tay neće razočarati.

#7 Ariana Grande – AG7

Ariana Grande jeste najavila muzički hiatus u neku ruku. Posle njenog šestog albuma „Positions“, Ariana je uplivala u preduzetničke vode. Bila je i sudija u TV takmičenju Voice. Ariana ima jedan od najvećih fandoma ikada i svi njeni fanovi poštuju njenu odluku za pauzu, ali naravno, žele i novu muziku od njihove kraljice.

#6 Carly Rae Jepsen – The Lonliest Time

Ova pevačica možda nije toliko poznata, ali ste sigurno bar jednom čuli njen hit singl iz 2012, „Call Me Maybe“. Carly je od tada napravila, što mnogi smatraju jednim od najboljih pop albuma ikada „E˚MO˚TION“. 2022. godine je objavila novi singl „Western Wind“, a baš juče je objavila singl „Beach House“. Carly je rekla da je za ovaj album njena inspiracija bila Kate Bush. Album stiže 21. oktobra, a njenu fanovi su previše uzbuđeni, jer nisu čuli novu muziku još od 2019.

#5 Demi Lovato – HOLY FVCK

Demi Lovato je jako mlada doživela slavu i zato jeuspela da izbaci već sedam albuma, a sada stiže i osmi. Demi je slavu stekla dok je glumila na Disney Channelu, i tako su njeni rani albumi bili uglavnom rok. Doduše, tokom godinem Demi je napravila tranziciju ka pop muzici. Demi se prisetila njenih rok dana, pa se sada vraća tom žanru. Izbacila je već dva singla sa novog albuma koji se zovu „Skin On My Teeth“ i „Substance“. Album „HOLY FVCK“ izlazi 19. avgusta, dan pre njenog 30-tog rođendana.

#4 Olivia Rodrigo – Drugi Album (mogući naziv „SWEET“)

Olivia Rodrigo ima samo 18 godina. Sa 17 je izašao njen debi album „SOUR“ koji je apsolutno pomerio sve pop standarde. Olivia je u međuvremenu imala i kontroverznu turneju. Za razliku od svih umetnika koji su navedeni na ovoj listi za sada, Olivia nije mnogo pričala o novom albumu. Njeni fanovi je preklinju za novu muziku, ali je Olivia morala svojim fanovima da objasni da nije toliko lako napraviti album koliko oni to misle. Olivia takođe ima život obične tinejdžerke i želi da se zabavlja. Ima i posao na Disney Channelu i prosto nema vremena da se u ovom trenutku bavi albumom. Što se imena tiče, fanovi misle da će se album zvati „SWEET“ kao nastavak prvog albuma.

#3 Selena Gomez – SG4

Selena Gomez, isto Disney zvezda, nedavno je napunila 30 godina. Njeni fanovi je mole za novi album, jer je bilo već dve i po godine. Selena je 2021. objavila EP na španskom. Selenin treći album “Rare“ nije baš očarao ljude, tako da se njeni fanovi nadaju da će se iskupiti novim albumom.

#2 Cardi B – CB2

Cardi B je poznata reperka, ali ima i uticaj na pop muziku. Već su prošle četiri godine od njenog debi albuma „Invasion Of Privacy“ i njen Bardi Gang zahteva novi album. 2020. smo dobili singl „WAP“ sa Meghan Thee Stallion i singl „UP“ u januaru 2021. Cardi je nedavno izbacila i singl „Hot Sh*t“ sa Kanye Westom i Lil Pumpom. Pitamo se šta će Cardi uraditi na albumu CB2.

#1 Rihanna – R9

Rihanna je izbacila poslednji album u januaru 2016. Od tada, mnogi su spekulisali da će stići novi album nedugo zatim. Rihanna je, doduše, imala druge planove. Uplovila je u preudzetniče vode, pa je tako kreirala jedan od najpoznatijih brendova šminke Fenty Beauty, zatim je tu linija donjeg veša Savage X Fenty, a nedavno se porodila. Svi je pitaju za album, a ona uvek napravi šalu na to. Sve što znamo o albumu je da je žanra rege. Navy čekaju novi Rihanna album, ali čak iako bude potrajalo još šest godina, svi znamo da će album biti fenomenalan.

Za koji od ovih albuma ste vi najviše uzbuđeni i da li imate neki koji nije na listi?

Tekst: Andrej Bešić