Biti pop zveda nije baš tako lako kao što se to redstavlja. Neki umetnici poput Britney Spears ili Olivie Rodrigo su slavu doživeli sa samo 17 godina, a umetnici poput Rine Sawayama doživeli su uspon tek u zrelijim godinama života.

Rina Sawayama je rođena u Japanu 16. avgusta 1990. Kada je imala samo pet godina, preselila se u London. Rina je već kao mlada znala da hoće da bude pop pevačica, ali za razliku od ostalih, nije uspela da ostvari svoju želju u mladosti, a i bila je u ne tako sjajnim odnosima sa majkom zbog razlike u kulturama, zato što joj je majka odrasltala u Japanu, a Rina u Londonu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rina Sawayama (@rinasonline)

Rina je imala sav talenat koji bi jedna pop zvezda trebalo da ima, ali joj je falio jedan krucijalni elemnt. Novac. Rina je nekoliko godina radila dva, pa čak tri posla da bi zaradila za njen debi EP “Rina“. Kada je debi album objavljen 2017, Rina je već imala 27 godina! EP je dobio pohvale od strane mnogih kritičara, ali to je samo bio njen početak.

Početkom 2020, Rina je najavila debi album „SAWAYAMA“. Objavila ga je malo pre njenog 30-tog rođendana, ljudi su ga obožavali i željno su isčekivali nove pesme i novi album.

Između dva albuma, Rina je doživela i popularnost zbog kolaboracije sa zvezdom Charli XCX na singlu „Beg For You“ sa njenog najnovijeg petog albuma „CRASH“.

U maju ove godine, Rina je obradovala svoje fanove (ili kako ih ona zove, „piksele“) sa najavom novog albuma „Hold The Girl“ i singlom „This Hell“. Izlazak album je prvobitno bio zakazan za 2. septembar, ali je nedavno ipak pomeren na 16. septembar. Rina je dosada za album izbacila tri singla, a najavila da će stići i četvrti. Ono što znamo je da će se na albumu naći 13 pesama, a fanovi sa nestrpljenjem čekaju novi album. Podsetimo se, Rina uskoro puni 32 godine, što dokazuje da ne moraju svi da budu mladi da bi pravili kvalitetnu pop muziku.

Tekst: Andrej Bešić

Foto: Instagram