Netflix je još ranije  potvrdio da ove godine stiže nastavak hit iznenađenja iz 2020. godine, Enola Holmes i da se Millie Bobby Brown vraća kao mlada detektivka i Šerlokova sestra.

Jedno od svojih prvih velikih pojavljivanja izvan mega popularne serije Stranger Thingsa, Millie Bobby Brown je imala u seriji Enola Holmes, gde tumači mlađu sestru legendarnog detektiva Sherlocka Holmesa.

Zasnovana na seriji knjiga američke autorike Nancy Springer ‘The Enola Holmes Mysteries’, prva sezona je odmah postala hit na Netflixu i jedna je od njihovih najgledanijih originalnih serija, a procenjuje se da je 76 miliona domaćinstava gledalo Enolu Holmes u toku prvih meseca dana od kad je puštna.

Malo je za sve bilo iznenađenje što je tako brzo krenulu da se radi na nastavku, ali koga briga kada smo svi fanovi mlade Enole Holmes!

Evo šta sve trebate da znate o drugoj seznoni serija Enole Holmes!

Kada izlazi Enola Holmes 2 i gde mogu da je gledam?

Baš kao i prvi deo, Enola Holmes 2 će biti objavljen samo na Netflixu. A fanovi moraju čekati samo još nekoliko meseci: na platformu za striming stiže 4. novembra.

Foto: Alex Bailey/Netflix © 2022

Ko je u glumačkoj ekipi Enole Holmes 2?

Millie Bobby Brown se vraća kao mlađi detektiv, a Henry Cavill se vraća kao njen slavni brat Sherlock Holmes. Povratnici glumačke ekipe Enole Holmes takođe uključuju Helena Bonham Carter kao Enolinu majku Eudoriju, ali i Avine Adeel Akhtar kao inspektora Lestrada i Susan Wokoma kao mentor Edith.

Ekipi se priuključuju i Sharon Duncan-Brewster iz Top Boya, Davida Thewlisa (Wonder Woman), plus pridošlice Hannah Dodd i Abbie Hern.

Harry Bradbeer, režiser filmova Fleabag i Killing Eve, vraća se za nastavak i ponovo mu se pridružuje Jack Thorne (Harry Potter and the Cursed Child) na dužnosti scenarista.

O čemu će biti reči u drugoj sezoni?

Počevši na kraju vrhunca prve sezone, Enola kapitalizuje trijumf rešavanja svog prvog slučaja sledeći stope starijeg brata Sherlocka i otvarajući vlastitu agenciju. Posao žene detektiva pokazuje se sporim i zamornim, sve dok devojka sa šibicom bez novca ponudi Enoli prvi službeni posao: da pronađe njenu nestalu sestru.

Službeni sinopsis glasi: „Ovaj slučaj se pokazao daleko zbunjujućim nego što se očekivalo, jer je Enola bačena u opasan novi svet – od zlokobnih londonskih fabrika i šarenih muzičkih dvorana, do najviših slojeva društva i same Baker Street 221B. Dok se rasplamsavaju iskre smrtonosne zavere, Enola mora da pozove u pomoć prijatelje – i samog brata Sherlocka – da razotkrije njenu misteriju.“

Igra, kako izreka kaže, opet ne ide!

Foto: Alex Bailey/Netflix © 2022

Šta su glumci rekli o Enoli Holmes 2?

Millie Bobby Brown je progovorila o tome šta fanovi mogu očekivati u nastavku, zadirkivajući da će Enola Holmes 2 pokazati oštriju stranu Londona.

„Dešavanje serije smo postavili u londonsku vrevu, što je nešto što nismo mogli da vidimo u prvom delu“, objasnio je Braun za Entertainment Weekly.

„Moramo zaista videti šta ova mlada devojka radi u ovom ludom gradu koji je okružuje noću i danju, i možemo detaljno istražiti ova mesta. “

U međuvremenu, Henry Cavill je otkrio kako će dinamika između Sherlocka i njegove sestre Enole biti drugačija u nastavku.

„Dok Sherlock ima iskustvo i svoj um bez premca, on nema isti emocionalni sadržaj kao Enola, niti ima isto srce“, rekao je Cavill za Entertainment Weekly.

„Dok je u prvoj sezoni Enola možda učila od Sherlocka, u nastavku se situacija možda preokrenula.“, dodao je Henry Cavill.

Gde je sniman nastavak serije ?

Snimanje serije Enola Holmes 2 odvijalo se u jesen 2021. širom Velike Britanije, dok su ulice Hulla pretvorene u London iz viktorijanskog doba. Slike sa seta podelio je The Yorkshire Post, na kojima se vide lokalni stanovnici koji hrle na mesto snimanja kako bi bacili pogled na zvezde.

Snimalo se takođe u istorijskom gradu Dorčesteru u Dorsetu. Izgrađen u 19. veku, ali zatvoren 2014. godine, u filmu će se pojaviti i obližnji zatvor Dorčester, čiji veći deo arhitekture još uvek podseća na viktorijansko doba.

Foto: Alex Bailey/Netflix © 2022