Iako bi za svoju BFF dala sve na svetu, postoje situacije kada ne moraš sebe ugroziti samo zato da bi nju zaštitila. Evo koje su to….

Ne moraš preuzeti krivicu za nešto što je ona učinila

Ako je pobegla sa časa ili napravila neku drugu glupost u školi, neka za to snosi i posledice. Možeš s njom razgovarati o tome, ali ne preuzimaj krivicu na sebe!

Ne moraš ostati s njenom ekipom ako se ne osećaš prijatno

Pozvala te da izađete sa njenom ekipom s mora, ali tebi s njima nije baš OK? Ne moraš osećati da zbog nje moraš trpeti ljude koji ti ne odgovaraju. Slobodno joj reci da ćete se videti neki drugi put…

Ne moraš joj dati da od tebe prepiše ceo test

U redu je da joj ponekad pomogneš u učenju ako tebi matematika ide bolje nego njoj. Ali to ne znači da ona može uzeti zasluge za sav tvoj trud i jednostavno prepisati ceo test. To nije OK.

Ne moraš joj pozajmiti stvari za ličnu higijenu

Naravno, drugarice međusobno razmenjuju odeću, torbice, pa čak i šminku. Ali brijač za depilaciju, grickalicu za nokte, sunđer za nanošenje pudera, četkicu za zube… i slične stvarčice koje dolaze direktno u dodir s tvojom kožom zaista ne bi trebalo da deliš ni sa kim!

Ne moraš lagati za nju

Ako te moli da njenim roditeljima kažeš da će celo popodne biti kod tebe, a ona zapravo želi da ode na drugi kraj grada s nekim tipom, ne moraš to raditi. Laži nikad ne završe dobro i ona ne bi trebalo da te prisiljava na to.

A kojih je to 10 zapovesti kojih moraš da se pridržavaš kada je u pitanju tvoja najbolja drugarica saznaj OVDE!